Yerli aşı delta varyantına göre uyarlanıyor!

Yerli aşı delta varyantına göre uyarlanıyor!
NotHaber

Eşiyle birlikte geliştirdiği VLP aşısının özelliklerini anlatan Prof. Dr İhsan Gürsel, aşıyı koronavirüsün Delta varyantına göre uyarladıklarını açıkladı.

Türkiye'nin virüs benzeri parçacık (VLP) temelli ilk yerli Kovid-19 aşısını eşi ile birlikte geliştiren Prof. Dr. İhsan Gürsel, Yerli Aşının Delta varyantına göre tasarlandığını söyledi. Delta varyantının yanı sıra İngiliz ve Wuhan varyantlarına göre çalışmaların da sürdüğünü hatırlatan Gürsel, “Daha önce Vuhan veya İngiliz varyantında yaptığımız gibi Delta varyantının da VLP aşısına uyarlamasını yapacağız. 15 gün içerisinde bu çalışmayı gerçekleştiririz. VLP aşısının güzel yanı, gelişebilecek her türlü mutasyona veya varyanta adapte edilebilir bir sisteme sahip olması" diye konuştu.

UZUN SÜRELİ BAĞIŞIKLIK

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) aşı adayı listesinde yer alan VLP aşısı, 26 Haziran'da başlayan Faz 2 kapsamında Ankara, Kocaeli ve İstanbul'da da gönüllülere uygulanıyor. VLP temelli aşının Kovid-19 virüsünün dört yapısal proteinini içinde barındırdığını, bunun daha kapsamlı ve uzun süreli bağışıklık sağlamak açısından önemli olduğunu belirten Gürsel, aşının bu yönüyle, üretilen diğer aşılardan farklılaştığını vurguladı.

VATANDAŞLARI GÖNÜLLÜ OLMAYA ÇAĞIRDI

Faz-2 çalışmalarının bir hafta önce başladığını hatırlatan Gürsel, şu anda 200 gönüllü sayısını aştıklarını belirterek “330 kişiye de zaman içinde ulaşacağımızı ve bir aksaklık yaşamadan bu aşamayı tamamlayacağımızı öngörüyoruz. Yerli aşı çalışmalarımıza destek olmak, bu tarihi sürece katkı vermek isteyen, aşı olmamış, sağlıklı, daha önce Kovid-19 geçirmemiş gönüllüler de 'onkoloji.gov.tr' adresinden başvuru yapabilir" diyerek vatandaşları aşı çalışmaları için gönüllü olmaya çağırdı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz