Yeni S-400'lerde sona yaklaşıldı

Yeni S-400'lerde sona yaklaşıldı

Rus askeri ihracat şirketi Rosoboronexport, Türkiye'ye yeni bir parti S-400 sevkiyatını içeren anlaşmanın yakında imzalanacağını söyledi.

Rusya'nın önemli askeri ihracat şirketi Rosoboronesport'un Genel Müdürü Aleksandr Miheyev, Türkiye'ye yapılması planlanan ikinci parti S-400'lerin sevkiyatına ilişkin "S-400 hava savunma sistemine gelince, görüşmeler devam ediyor. Görüşmelerin son aşamasında olduğumuzu söyleyebilirim. Yakında partnerlerimiz ile bunu resmileştirip anlaşmayı imzalayacağız." sözlerini kullandı.

Türkiye ile Rusya arasında S-400 anlaşmasının 2.5 milyar dolar değerinde olduğu bilinirken, Türkiye şimdiye kadar Rusya'dan dört adet S-400 bataryası satın aldı.

TÜRKİYE'YE OPSİYONLU ANLAŞMA

Rosoboronexport yetkililerinden yapılan açıklamaya göre Ekim 2019 dönemindeki ilk parti sevkiyatında hava savunma sisteminin roketler dahil tüm parçalarını Türkiye'ye teslim ederek anlaşmanın şartlarını belirlenen zamandan daha önce yerine getirdiklerini belirtmişlerdi.

Ayrıca Türkiye'ye birinci parti S-400'lerin tedarikini içeren anlaşmada, Türkiye'nin ikinci partiyi satın almak istemesi durumunda Türkiye'ye öncelik verileceğine ilişkin bir opsiyon da bulunmakta.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz