Yeni nesil düğün! Damada düğünde “Bitcoin” taktılar

Yeni nesil düğün! Damada düğünde “Bitcoin” taktılar
NotHaber

Diyarbakır'da dünya evine giren Mahsum Yıldırım’a düğününde ağabeyi Mehmet Nur Yıldırım tarafından, içinde bin TL’lik Bitcoin bulunan hesap cüzdanı takıldı.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, Ruken ve Mahsum Yıldırım çiftinin Düğünü, farklı bir takı törenine sahne oldu. Çiftin takı töreninde, para ve altının yanı sıra sanal para birimi Bitcoin de takıldı. Hem gelin ve damat hem de davetliler Bitcoin'in takılmasının ardından şaşkınlıklarını gizleyemedi.

YENİ NESİL PARA ARTIK TAKIDA

Ruken ve Mahsum çifti bir düğün salonunda yapılan düğünle hayatlarını birleştirdi. Fakat onları şaşırtacak bir gelişme yaşandı. Çiftin takı takdimi sırasında, para ve altının yanı sıra dijital dünyanın sanal para birimi olan Bitcoin de takıldı. Kuyumculuk yapan Mehmet Nur Yıldırım, içinde bin TL’lik Bitcoin bulunan cüzdanın şifresini karekod formatında kağıda bastırarak kardeşi Mahsum Yıldırım'a taktı. Kağıda karekod yöntemiyle basılan özel anahtar sayesinde kişi, cep telefonuyla karekodu okutarak, kendi Bitcoin cüzdanına tutarı aktarabiliyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz