Yavru Vatan nihayet rahat bir nefes aldı

Yavru Vatan nihayet rahat bir nefes aldı

Suriye kaynaklı petrol sızıntısının tehdit ettiği KKTC’den güzel haber geldi. Yetkililer, yapılan incelemelerin tamamlandığı 2 riskli bölgenin de temiz olduğunu duyurdu. İhbar bölgeleri, Dalaman’dan kalkan İHA’lar ile tespit edilmişti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti rahat bir nefes aldı... KKTC Başbakanlık Müsteşarı ve Kriz Komitesi Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, suriye kaynaklı olan ve KKTC'ye yönelen petrol sızıntısına ilişkin son durumu değerlendirdi. Amcaoğlu, yapılan incelemelerin tamamlandığını ve her iki bölgenin de temiz olduğunu söyledi.

TÜRKİYE SAHİL GÜVENLİĞİ DE ORADAYDI

Dalaman’dan kalkan İHA'ların bildirdiği birinci ihbar bölgesinin Karpaz bölgesinin 6 deniz mili kuzeyinde olduğunu aktaran Amcaoğu, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı sahil güvenlik botlarının incelemesinde bölgede herhangi bir kirliliğe rastlanmadığını belirtti. Amcaoğlu, ikinci ihbar yerinin ise Yenierenköy bölgesinin 21 deniz mili kuzeyinde olduğunu, Türkiye Sahil Güvenlik botlarının bölgede incelemelerde bulunduğunu ancak kirlilikle karşılaşılmadığını ifade etti. İHA’ların hızlı bir şekilde tespit yapmasının hızlı bir şekilde organize olunmasında hayati rol oynadığı ifade ediliyor.

SÖYLENTİ ÜRETENLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Yetkili kişi olarak, ilgili tüm mercilerden teyit edilmiş bilgiler doğrultusunda bilgi akışını sağladıklarını söyleyen Amcaoğlu, “Herkes bir şeyler söylüyor. Bu iş magazin işi değil. Gerçekler konuşulmalı, gündem yapmaya gerek yok” diye çıkıştı. Alının tedbirlerde hiçbir gevşemenin olmadığına dikkati çeken Amcaoğlu, tüm teçhizatın Dipkarpaz bölgesinde bekletildiğini ifade etti. 31 Ağustos’ta Suriye’nin Banyas kentindeki elektrik santralinden yaklaşık 15 bin tonluk akaryakıt denize dökülmüştü. Akıntıyla birlikte KKTC’ye doğru yönelen krililik, KKTC’de çevre felaketi korkusunu doğurmuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz