Yasin Börü'nün annesinden FOX TV  ve Başak Demirtaş'a tepki

Yasin Börü'nün annesinden FOX TV  ve Başak Demirtaş'a tepki

6-8 Ekim olaylarının yıl dönümünde Fox TV’nin yayına çıkardığı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın sözleri, şehit ailelerini derinden yaraladı. Olaylarda hunharca katledilen Yasin Börü'nün annesi Hatice Börü de hem Fox TV'ye hem de eşinin masum olduğunu öne süren Başak Demirtaş'a tepki gösterdi: "Yavrumun katili Selahattin Demirtaş’tır. Eşi utanmadan ‘masum’ diyor."

6 Ekim 2014'te 7 yıl önce eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Sokağa inin" çağrısı üzerine başlayan ve tarihe "6-8 Ekim Olayları" olarak geçen kanlı eylemlerin yıl dönümünde FOX TV skandal bir yayına imza atmıştı. Kanalda Çalar Saat isimli programı sunan gazeteci İsmail Küçükkaya böyle hassas bir günde, konuk olarak, kanlı olayların fitilini ateşleyen Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı yayına aldı.

Halkın  büyük bir bölümünün tepkisini çeken program olaylarda terör örgütü PKK/KCK üyeleri tarafından hunharca ketledilen 16 yaşındaki Yasin Börü'nün annesi Hatice Börü'yü derinden yaraladı.

'KARA TOPRAĞINA SARILIYORUM'

Evladına 7 yıldır hasret olduğunu söyleyen Hatice Börü, Sabah Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, "O televizyon kanalından da ancak bu beklenirdi zaten. Ben 7 yıldır oğluma değil onun kara toprağına sarılıyorum. Toprağı bile beni teselli etmiyor... Her gece kâbus görüyorum. Evladımın katledilmesine yol açan Selahattin Demirtaş ve insanları sokağa çağıranlar ne yazık ki hâlâ sağlar ve acı dahi çekmiyorlar. Evladımın ve arkadaşlarının katili Selahattin Demirtaş'tır" ifadeledrini kullandı.

"UTANMIYOR DA..."

Başak Demirtaş'ın, eşi Selahattin Demirtaş'ın masum olduğunu iddia ettiği açıklamalarına da tepki gösteren Börü, "Eşi çıkıp utanmadan eşinin masum olduğunu, boş yere orada yattığını söylüyor. 'Evladım babalarına hasret' diyor. Bunlar zoruma gidiyor. Savunduğunuz PKK, masum insanları katlediyor. Daha geçen gün elektrik tadilatına giden 2 kişi tuzaklanan mayın sonrası hayatını kaybetti. Başak Demirtaş'ı kanalına çıkaranlar bunları görmüyor mu?" diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz