Yanan orman bölgeleri dahil ülke geneline 252 milyon fidan dikilecek!

Yanan orman bölgeleri dahil ülke geneline 252 milyon fidan dikilecek!
NotHaber

Orman yangınlarında zarar gören alanların imara açılmayacağını bir kez daha hatırlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ "Önceliği yanan bölgeler olmak üzere 252 milyon fidan dikeceğiz" dedi.

AK Parti, Muğla'daki Orman Yangınlarını masaya yatırdı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ başkanlığındaki heyet iki gün boyunca yangın bölgelerinde inceleme yapacak. İnceleme sonrası oluşturulacak rapor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

CUMHURBAŞKANINA ORMAN YANGINI RAPORU SUNCULACAK

Bölgedeki incelemeler öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Hamza Dağ, "İki gün boyunca üç grup halinde 28 Temmuz'da başlayan ve 12 Ağustos'a kadar devam eden orman yangınlarının sonuçlarını inceleyeceğiz. Sahada yangın sonrasında yaşanan süreçler ve bu süreçlerde vatandaşlarımızın bize ifade edeceği hususları bir rapor halinde Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Cumhurbaşkanımız da bütün afet olan bölgeleri ziyaret edecek" diyerek Erdoğan'ın bölgeye yapacağı ziyareti duyurdu.

HAMZA DAĞ: 252 MİLYON FİDAN DİKİLECEK

Orman yangınları boyunca muhalefet liderleri ve muhalif basın tarafından dillendirilen 'Yanan orman bölgelerine otel yapılacak' iddialarını da değerlendiren Hamza Dağ "Anayasanın 169. maddesi açıktır. Burada böyle bir durum söz konusu, mümkün değildir. öncelikle bu bölgeler olmak üzere ülkemizde 252 milyon fidanın dikimini gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla biz hızla bu yanan alanların yerinden yeşillenmesi için çalışmayı Tarım ve Orman Bakanlığımız öncülüğünde tüm teşkilatımız ve devlet imkanlarıyla birlikte hayata geçireceğiz" diye konuştu.

İLYAS AMCA YENİ EVİNE KAVUŞACAK

İncelemeler çerçevesinde orman yangınlarında zarar gören köyleri de ziyaret edeceklerini hatırlatan Dağ, "Bugün Marmaris'te İlyas Şahin amcamızın hasar gören evini yeniden yapıp sağlam bir şekilde bitmiş haliyle teslim edeceğiz. Yangının üzerinden 15 günlük bir zaman geçmiş ve bu zaman içerisinde İlyas amcamızın evini kendisine teslim edeceğiz" dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz