Yamaç paraşütü pilotu evinde uçak yaptı!

Yamaç paraşütü pilotu evinde uçak yaptı!
NotHaber

Denizli'de ilginç uçuşlarıyla tanınan yamaç paraşütü pilotu Hasan Kaval, evinde alüminyum ve plastik malzemeden uçak üretiyor.

Pamukkale'de ilginç uçuşlarıyla tanınan Yamaç paraşütü pilotu olan Hasan Kaval, evinde alüminyum ve plastik malzemeden Uçak üretiyor. Kaval, iki kişilik yaptığı uçağın gövdesine motor ve yamaç paraşütü takıp uçurmayı hedefliyor.

Yaklaşık 10 yıldan beri yamaç paraşütü pilotluğu yapan Hasan Kaval, yamaç paraşütüyle süzüldüğü Denizli semalarında mangal yakmış, Türk kahvesi pişirmiş ve paraşütüne motosiklet bağlamıştı.

Daha önce karavan da yapan Kaval, çocukluk hayali olan uçak yapma fikrini hayata geçirmek için araştırmalara başladı.

UÇAĞA 'HÜRKUŞ' ADINI VERDİ

Evinin salonunu atölyeye çeviren ve havacılıkta kullanılan alüminyum ve plastik malzemeyle 4 metre uzunluğundaki uçak gövdesini tamamlayan Kaval, "Hürkuş" adını verdiği uçağı, ip bağlayıp arkadaşları ile balkonundan aşağı indirdi.

Yapılan uçağın gövdesi, motor ve diğer eklentilerin takılması için atölyeye taşındı.

''DÜNYADA TEK ÖRNEĞİ OLAN BİR UÇAK OLACAK''

Uçağın 4 metre uzunluğunda olduğunu söyleyen Kaval, "Bu uçak gerçek ölçülerde bir uçak. Önündeki motor sayesinde yamaç paraşütüyle birlikte uçuracağız. Yamaç paraşütüne entegre edilmiş dünyada tek örneği olan bir uçak olacak" dedi.

Uçağa ilk etapta motor ve yamaç paraşütü bağlayacaklarını ve kanatsız şekilde uçuracaklarını aktaran Kaval, daha sonra gövdeye kanat da ekleyeceklerini ifade etti.

Uçağı Türk havacılığının en önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş anısına "Hürkuş" ismini verdiğini aktaran Kaval, "Vecihi Hürkuş gibi bir hayat hikayem var. O da bu ülkede bir uçuş yasağı almıştı ve uçağı elinden alınmıştı. Yaptığım projelerden dolayı benim de bir yıl uçuş yasağım var” ifadelerini kullandı.

Uçağın her şeyiyle kendisine ait olduğunu aktaran Kaval, "Çocukluğumdan beri böyle bir uçak üzerine kafa yoruyordum. Fikir olarak tasarlayıp çizdiğim uçağı gerçeğe dönüştürmek için harekete geçtim ve evin içinde gövdesini bitirdim. Uçağı çok yakın zamanda uçarken göreceğiz" dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz