Yaklaşık 20 bin kolluk görevlisi okulları koruyacak!

Yaklaşık 20 bin kolluk görevlisi okulları koruyacak!
NotHaber

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, okulların 19 bin 569 kolluk personeli ve 10 bin özel güvenlik görevlisi tarafından korunacağını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, Okulların Güvenliğini sağlamak adına bir dizi önlem aldığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, okul çevrelerinde her türlü önlemin alındığına dikkat çekerek “Bin 54 okul okulluk görevlisi, 22 bin 772 güvenli eğitim koordinasyon, 6 bin 523 devriye ekibinde toplam 19 bin 569 kolluk personeli ile 10 bin özel güvenlik görevlisi okulların güvenliğinden sorumlu olacak” dedi.

İNTERNET KAFELER DENETLENECEK

Okul çevresindeki metruk binalara da değinen Çataklı, “İşlemleri tamamlanan metruk binaların bir an evvel yıkılması sağlanacak. Yine internet kafe, oyun salonları gibi yerler düzenli olarak denetlenecek. Ayrıca Açık Sigara satışının önlenmesi de dahil her türlü narkotik madde tedbiri de alınacak” diye konuştu.

“KAFİLELER HALİNDE BİR GÖÇ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Öte yandan Afgan göçüne değinen Çataklı, “Bazı mahfillerin iddia ettiği gibi Türkiye, bu akını talep ediyor, hoş karşılıyor veya buna ilişkin kasıtlı bir eylemsizlik ortaya koyuyor değildir. Afganistan’dan gelen düzensiz göçmen sayısında, geçmiş yıllara oranla farklı bir artış, son olaylara bağlı anormal bir yükseliş, ülkemiz sınırlarına dayanmış kafileler halinde yeni büyük bir göç akını asla söz konusu değildir" dedi.

Çataklı, "Doğu ve Güney sınırlarımızda 2019 yılında sınırda girişi engellenen yabancı sayısı 442 bin 800, 2020 yılında 505 bin 375, bu yıl ise yılın yarısı geçmesine rağmen 307 bin 850’dir" şeklinde konuştu.                                  

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz