Ve Bitcoin artık yasal para birimi

Ve Bitcoin artık yasal para birimi
NotHaber

Orta Amerika ülkesi El Salvador, kripto para birimi Bitcoin'i ülkenin yasal para birimi olarak kullanıma aldı.

El Salvador, Bitcoin'i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke oldu. Hükümet, kripto para birimini tanıtmak için ulusal dijital cüzdana kaydolacak her bir vatandaşa 30 dolarlık ücretsiz Bitcoin verileceğini duyurdu.

OTURMA İZNİ VERİYOR

Yeni yasaya göre Bitcoin'i kabul etmeyen işletmeler cezalandırılacak. Ülkede 3 Bitcoin yani yaklaşık 155 bin dolar yatırım yapan yabancılara ise oturma izni verilecek. Öte yandan Bitcoin bu önemli günün sabahında yüzde 1.8 yükselişle 52 bin 600 dolara ulaştı.

Kripto para birimleri endüstrisinde para aklama ile mücadele alanında küresel standartlar ortaya konulmuş olsa da halen regülasyan sağlanamamış durumda.

LAGARDE YASAL BOŞLUKLARA İŞARET ETMİŞTİ

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde da geçtiğimiz aylarda Bitcoin için küresel bir regülasyon gerektiğini, dijital para biriminin bazı durumlarda kara para aklama faaliyetlerinde kullanıldığını ve kapatılması gereken birçok yasal boşluk bulunduğunu söylemişti

Lagarde dışında da dünyanın dört bir yanından uzmanlar kripto para birimlerine küresel kuralların uygulanması çağırısında bulunmuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz