Üniversitelerde bu yıl hibrit eğitim modeli uygulanacak!

Üniversitelerde bu yıl hibrit eğitim modeli uygulanacak!
NotHaber

Yükseköğretim Kurumu Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde hem yüz yüze hem de online eğitimin olcacağı hibrit bir modelin uygulanacağını söyledi.

Üniversitelerde 1,5 yıl aradan sonra Yüz yüze eğitim başlıyor. Yükseköğretim Kurumu Başkanı Erol Özvar bu yıl fakültelerde hibrit bir eğitim modeli uygulanacağını söyledi. Hibrit eğitim modeline göre öğrenciler derslerin yüzde 40'ı veya herhangi bir dersin yüzde 40'ı uzaktan eğitim yoluyla alabilecek. Özvar, “Bu şekilde üniversitelerimizde yüz yüze eğitim devam ederken bir taraftan da öğrencilerimiz dersin bir kısmını uzaktan eğitim usulleriyle alabilecek. Böylece üniversitelerimizde harmanlanmış (hibrit) eğitim usulleriyle eğitim öğretim faaliyetleri yürütülebilecek” dedi.

ÖĞRENCİLER DERS VİDEOLARINI İZLEYEBİLECEK

Uzaktan eğitimin sadece çevrim içi değil, derslere ait eğitim materyallerin bir bölümünün sisteme önceden yüklenmesi yoluyla da olabileceğini belirten Özvar, böylece öğrencilerin diledikleri zaman canlı dersler olmadan bu derslere ve notlara ulaşabileceğini ifade etti.

Üniversitelerin derslerin bir kısmını yüz yüze verirken "senkron" denilen aynı anda çevrim içi olarak da öğrencilerine ulaştırabileceğini, ayrıca "asenkron" yani derslerin video kayıtlarının izlenmesinin önünü açan uygulamalar yapabileceğini belirten Özvar, "Böylece yüz yüze eğitimin yanı sıra çevrim içi, senkron ve asenkron gibi uzaktan eğitim yöntemleriyle öğretimin daha zengin şekilde yürütülmesine imkan sağlanacak. Kovid-19 süreci içinde üniversitelerimiz, bu öğretim yöntemlerinden diledikleri şekilde istifade edebilecek” diye konuştu.

ÖĞRENCİ VE ÇALIŞANLAR HES KODUYLA TAKİP EDİLECEK

Salgının seyrinin HES kodu üzerinden takip edileceği bilgisini veren Özvar, kampüslerde, Kovid-19 süreçlerinin takibinin nasıl yapılacağına ilişkin soruya şu cevabı verdi:

“Üniversitelerimiz, Kovid-19 ile ilgili anlık dijital verileri güncellenmiş bir şekilde Sağlık Bakanlığından alabilecek. Üniversiteler, kendi öğretim elemanları, idari personel ve öğrencileriyle alakalı Kovid-19 aşı, risk, enfekte ya da karantina gibi durumlara ait dijital verileri Sağlık Bakanlığından takip edebilecek. Böylelikle üniversitelerimiz, kendi öğrenci ve öğretim elemanı nüfusuyla ilgili salgının seyrini yakından izleyebilecek. Bu sistemle üniversitelerimiz, salgın şartlarında çok daha etkin bir yönetime kavuşmuş olacak”

ÜNİVERSİTELERDE POZİTİF VAKA ÇIKMASI DURUMUNDA NELER YAPILACAK?

Kampüslerde pozitif vaka çıkması halinde Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı rehbere göre hareket edeceklerini ifade eden Özvar, “Sağlık Bakanlığı, sosyal alanlarda, kapalı alanlarda bir vaka ortaya çıktığında hangi tedbirlerin alınacağını bizlerle paylaşmaktadır. Bu durumda Sağlık Bakanlığının yayımladığı rehbere göre hareket edilecek. Bunun somut adımlarını üniversitelerimiz eğitim öğretim dönemi başlamadan hemen önce bütün öğrencileriyle paylaşacak. Bütün pozitif vaka durumları karşısında nelerin yapılacağı masada şu anda bulunmaktadır” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz