Uludağ ve Kartalkaya’da sezonun ilk kar yağışı düştü

Uludağ ve Kartalkaya’da sezonun ilk kar yağışı düştü
NotHaber

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerine sezonun ilk kar yağışı düştü. Şu sıralar Uludağ ve Kartalkaya’da kar yağışı etkili oluyor. Geçtiğimiz yıllara göre erken düşen kar yağışı turizmcileri sevindirdi.

Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altında olan yurdun kuzeyinde, kış turizmin merkezlerine sezonun ilk kar yağışı düştü. Kartalkaya’da kar yağışı tipi şeklinde etkili oluyor. Öte yandan Uludağ’da da kış turizminin personelleri tarafından ilk kar yağışının mutluluğu yaşanıyor.

KARTALKAYA’DA ERKEN GELEN KAR SÜPRİZİ

Kartalkaya’da bu yıl kar yağışı geçtiğimiz yıllara kıyasla daha erken düştü. Köroğlu Dağları'nın zirvesinde yer alan yaklaşık 2 bin 200 metre rakımdaki kayak merkezinde gün boyunca etkili olan sağanak, öğleden sonra yerini kara bıraktı. Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 1, en yüksek 5 derece ölçüldüğü Kartalkaya'da, kar yağışı zaman zaman tipi şeklinde etkisini gösteriyor. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışının gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

ULUDAĞ’DA İLK KAR SEVİNCİ

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'a mevsimin ilk karı yağdı.Meteoroloji yetkililerinden aldığı bilgiye göre, hava sıcaklığının en yüksek 1, en düşük sıfırın altında 7 derece ölçüldüğü Uludağ'da kar yağışı başladı. Zaman zaman etkili olan yağışın ilerleyen günlerde beklenmediği, hava sıcaklığının artacağı tahmin ediliyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz