Uğur Şahin açıkladı: BioNTech aşısı Delta varyantına karşı etkili!

Uğur Şahin açıkladı: BioNTech aşısı Delta varyantına karşı etkili!
NotHaber

Delta varyantına karşı mevcut aşıların etkili olup olmadığı sorusunu BioNTech CEO’su Uğur Şahin yanıtladı.

 

Koronavirüs salgını boyunca en çok gündeme gelen konulardan biri de virüsün kendini yenilemesi oldu. Bu çerçevede mevcut koronavirüs aşılarının yeni çıkan ve oldukça ölümcül olduğu söylenen Delta Varyantında etkili olup olmadığı sorusu merak edildi. Bu soruya BionTech kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin cevap verdi. Şahin, aşılarının Delta varyantına karşı etkili olduğunu söyledi.

YENİ VARYANTLAR TAKİP ALTINDA

Yeni varyantlar hakkında her geçen gün edinilen bilgilerin çoğaldığını ifade eden Uğur Şahin, aşılananlarda bağışıklık azaldığında yeni varyantların ortaya çıktığını aktardı. Yeni varyantlarla ilgili devamlı analiz yaptıklarını hatırlatan Şahin, “Şu anda aşımızı mevcut varyantlara uyarlamanın gerekli olduğuna dair bir kanıt yok" dedi.

ÜÇÜNCÜ DOZ GEREKLİ Mİ?

Şirketin çevrimiçi yıllık genel toplantısında konuşan Şahin üçüncü doz tartışmalarına da değindi. Üçüncü doz aşının bağışıklığı yenilemek için yüksek bir değere sahip olduğunu varsaydığını belirten Şahin, “Ancak, üçüncü doz takviye aşılamanın ne zaman ve ne sıklıkta gerekli olacağını henüz bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

DELTA VARYANTI AVRUPA’DA TIRMANIŞTA

Delta varyantı, görüldüğü ülkelerde enfeksiyonların ciddi seyretmesine yol açıyor. Hızlı bulaşan varyantın baskın hale gelmesi durumunda hasta sayısının artmasından korkuluyor. Delta varyantı yüksek aşılama oranlarına rağmen İngiltere'de birkaç hafta içinde tırmanışa geçti. Öte yandan Portekiz'in baş şehri Lizbon’da varyant nedeniyle kapatma uygulandı. Ayrıca Moskova'da Delta varyantının nedeniyle yeni vakalar üst seviyeye yükseldi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz