TUSAŞ’tan Avrupa’nın ikinci en büyük rüzgar tüneli

TUSAŞ’tan Avrupa’nın ikinci en büyük rüzgar tüneli

TUSAŞ, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise ikinci büyük ses altı rüzgar tüneli tesisinin inşasına başlandığını duyurdu. Tesiste, hava araçları başta olmak üzere birçok teknolojik ürün test edilecek.

Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayii, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise ikinci büyük rüzgar tüneli olacak tesisin yapımına başlandığını Twitter hesabından duyurdu. Tünelin başta Milli Muharip Uçak olmakla özgün, sabit kanat ve döner kanat hava araçlarının geliştirilmesinde kullanılması planlanıyor. Tesiste, özgün hava araçlarının yanı sıra savunma sanayii ve diğer sektörlerde geliştirilmiş birçok ürün test edilecek. Böylece tasarım ve test verilerinin ülke içinde kalması sağlanacak. Entegre hareketli yer bant sistemi ile hava araçları için iniş kalkış testleri, Türkiye'de sadece bu tünelde yapılabilecek.

Öte yandan, Atılım Üniversitesi ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii arasında iş birliği protokolü imzalandı. Atılım Üniversitesi Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, Atılım Üniversitesinin TUSAŞ ile iş birliği protokolü imzaladığını ve bu protokol kapsamında Ar-Ge projeleri, eğitim faaliyetleri, lisans ve yüksek lisans öğrencilerini içinde barındıran projelerin geliştirilmesine yönelik çalışmaların olacağını açıkladı. "Merkezimizin odak noktası savunma, otomotiv ve genel olarak imalat sanayisi" Atılım Üniversitesi Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi'nin alt yapısına dikkat çeken Atılım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Serkan Eryılmaz, "Merkezimiz 2010 yılında o zamanki Kalkınma Bakanlığı desteğiyle kurulmuş bir merkez. Aynı zamanda Atılım Üniversitesi tarafından da fonlanmaktadır. Merkezimizin altyapısı oldukça zengin. Merkezimiz bünyesinde 14 adet laboratuvar bulunuyor. Aslında merkezimizin gerçekleştirdiği faaliyetleri dikkate aldığımızda odak noktası savunma, otomotiv ve genel olarak imalat sanayisi diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz