TURKOVAC, sağlık alanındaki atılımın habercisi oldu!

TURKOVAC, sağlık alanındaki atılımın habercisi oldu!
NotHaber

Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, aşı çalışmaları sayesinde savunma sanayinde yakalanan yerlilik oranının yakında sağlık alanında da olacağını söyledi.

Türkiye'nin ilk Yerli AşıTURKOVAC sağlık alanında önemli atılımların habercisi olacak. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, artık Kovid-19 özelinde bilimsel bilgiyi teknolojiye çevirdiklerini söyledi. Profesör Erhan Akdoğan, Artık aşıda bir teknolojiye ulaştık. Bu müjdeyi milletimize vermekten hem mutluluk hem de gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

“TURKOVAC’IN SERİ ÜRETİMİNDE ÖNEMLİ BİR AŞAMA KAYDEDİLDİ”

Laboratuvarda küçük ölçekte üretilen TURKOVAC aşısının büyük ölçek üretiminde başarılı olunduğuna dikkat çeken Akdoğan, “Faz-3 çalışması bittikten sonra daha seri üretime geçmemiz gerekiyor. Burada biz TÜSEB olarak çok güzel ve Türkiye'de ilk defa yeni modeller de geliştirdik” diye konuştu.

“SAĞLIKTA YERLİLİK ORANINI ARTIRACAK”

Savunma sanayinde yakalanan yerlilik başarısına dikkat çeken Akdoğan, “Sağlık alanında da şu anda müthiş bir konsantrasyonla devam ediyoruz. Buna ne kadar ehemmiyet verilmesi gerektiği bir kez daha ortaya çıkmış durumda" dedi.

FAZ-3’E 40 BİN 800 GÖNÜLLÜ KATILACAK

"Aşı Çalışması İçin Gönüllü Ol" kampanyasına bugüne kadar yaklaşık 900 bin başvuru olduğuna dikkat çeken Akdoğan, “Belirlenen tıbbi kriterleri sağlayan aday gönüllü sayısı ise 40 bin 822 odu. Akdoğan, FAZ-3 çalışması 30 merkezde devam edecek. Bunun yanı sıra yurt dışında da Faz-3 çalışmaları yapılacak. Özellikle Azerbaycan, Kırgızistan ve Pakistan'da Faz-3 çalışmalarının yapılabileceğini söylemek istiyorum" dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz