Türkkan: Kabil havaalanından uyuşturucu kaçakçılığı yapılıyor!

Türkkan: Kabil havaalanından uyuşturucu kaçakçılığı yapılıyor!
NotHaber

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan Kabil havaalanından uyuşturucu kaçakçılığı yapıldığını belirterek “İktidarın Kabil havaalanı takıntısı nereden kaynaklanıyor, neden devam ediyor hala bilebilmiş değiliz" diye konuştu!

Hükümetin Afganistan politikalarını masaya yatıran İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan “İktidarın, Taliban kontrolündeki Afganistan'dan askerimizi çekmesi geç de olsa çok yerinde bir karardır. Ancak enteresan olan Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı, bu bataklıkta kalmak için ısrarcı. İktidarın, Kabil Havalimanı takıntısı nereden kaynaklanıyor, neden devam ediyor hala bilebilmiş değiliz." dedi.

TÜRKKAN’DAN UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI GÖNDERMESİ

Kabil havaalanından sadece 1-2 hava yolu şirketinin uçuş yaptığı bilgisini veren Türkkan, “Özellikle özel jetlerin inip kalktığı bir havalimanı. Bu özel jetlerin de uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını bütün dünya biliyor” diye konuştu.

“YENİ SEÇİM KANUNU 1 EKİM’DE MECLİSTE OLACAK”

Seçim barajı tartışmalarını da hatırlatan Türkkan, "Cumhur İttifakı, oylarındaki erimeyi gördükçe siyasete şekil verme ve iktidarda kalmak için çırpınmaya devam ediyor. O yüzden daha fazla vakit kaybetmeden de erken seçime gitmek istiyorlar. Seçim Kanunu'nu 1 Ekim'de Meclis açıldıktan hemen sonra getirmek için de yoğun bir çaba sarf ediyorlar” görüşünü savundu.

“SEÇİM KANUNU ERKEN SEÇİMİN İŞARETÇİSİ”

Ekim ayında konuya ilişkin yasanın çıkartılmaya çalışılacağını iddia eden Türkkan, "Çıkan yasa, 1 yıl içerisinde uygulanamıyor. Eğer Seçim Kanunu ekim ayında çıkarsa 2022 kasım ayından itibaren yapılacak seçimde bu kanunu uygulayabileceklerini düşünüyorlar. O yüzden bir kez daha tekrar ediyorum; 2022 yılı seçimsiz geçmeyecek. Ne yaparsanız yapın, ister barajı sıfır yapın isterseniz yüzde 10'da tutun ilk seçimde gideceksiniz." diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz