Türkiye'yi karalamak için ABD'de birleştiler!

Türkiye'yi karalamak için  ABD'de birleştiler!
NotHaber

ABD'de 'Türk Demokrasi Projesi' adı altında bir dernek kuruldu! Aralarında ABD dış politikasının önemli figürlerinin yanı sıra bazı FETÖ'cülerin de yer aldığı derneğin amacı Türk siyasetini manipülasyon ve algı yönetimi ile dizayn etmek.

ABD Başkanı Joe Biden  Ağustos 2020’de, New York Times'a verdiği röportajda “Bence hemen Erdoğan’a çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız; muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım” diyerek başkanlığı döneminde izleyeceği politikanın ipuçlarını vermişti.

BIDEN’DAN İŞARETİ ALANLAR İFTİRAYA BAŞLADI

Bu görüşlere karşı Türk halkı tarafından büyük tepkiler verildiyse de ülke içinde ve dışında bazı çevrelerin bu yaklaşım karşısında avuçlarını ovuşturmaya başladıkları gözden kaçmamıştı.

Biden’ın başkanlık süreci içinde, gerek yurt içindeki “kerameti kendinden menkul” bazı liderlerin gerekse de yurtdışından yayın yapan Fetö başta olmak üzere karanlık odakların seslerini yükseltmeye, iftira ve karalama kampanyalarını büyütmeye başladıkları gözlendi.

DİKKAT ÇEKEN OLUŞUM!

Bugün geldiğimiz noktada sözü edilen amaca matuf daha net ve somut adımların atıldığı görülüyor. ABD’de Washington merkezli yeni bir dernek kuruldu. Derneğin adı: Turkish Democracy Project: Türk Demokrasi Projesi Derneği.. Türk demokrasisi için neden Amerika’da dernek kurulur? Cevabı derneğin kuruluş amacında ve kurucu isimlerinde saklı.

Türk Demokrasi Projesi Derneği kendini şöyle tanıtıyor: “Türkiye'nin demokrasiden uzaklaşıp otoriterliğe doğru gidişine ve bunun küresel politika için ne anlama geldiğine ışık tutmaya kendini adamış bir sivil toplum kuruluşuyuz.”

FETÖ’CÜLERLE İŞ TUTTULAR

Asıl ilginç olan ise derneğin kurucuları… Aralarında kimler yok ki? FETÖ ile yakın ilişki içinde olduğu bilinen eski senatör Joseph Liberman, eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, George w. Bush’un kardeşi  Florida valisi Jeb Bush.. Liste uzayıp gidiyor. Derneğin başkanı Mark D. Wallace’ın ise Bush hükümetleri döneminin prenslerinden olduğunu söylemekte yarar var.

KARA PROPAGANDA YAPIYORLAR

Dernek Türkiye’de demokrasinin tehlikede olduğunu düşünüyor. Çalışma başlıkları ise şöyle belirlenmiş: İnsan hakları, gazetecilik, siyasi muhaliflerin tutuklanması, azınlık hakları, LGBT hakları...

Washington’dan Türkiye’yi dizayn etmeye çalışacak olan bu oluşum paylaştığı haberler ile de asıl yüzünü sergiliyor. İşte örgütün kendi sitesinde paylaştığı bazı haber başlıkları:

-Erdoğan gece yarısından sonra müziği yasaklayarak sosyal medyayı öfkelendirdi

-Türkiye, Kürt kadınlarına saldırmak için aşırılık yanlılarını radikalleştiriyor.

-Türkiye’de çok partili siyasetin ölümü

-Türkiye’nin 2023 seçimleri yaklaştıkça Türk Demokrasi Projesi ve benzeri çok sayıda odak oluşması beklenirken ABD’den yükselen bu küstah seslere karşı Türkiye’nin nasıl cevap vereceği merak konusu.

 

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz