Türkiye'nin yeni normalleşmedeki ilk günü! İşte hayatımızda değişenler?

Türkiye'nin yeni normalleşmedeki ilk günü! İşte hayatımızda değişenler?
NotHaber

Pandemi nedeniyle uzun süredir hayatımızda olan kısıtlamalar  bugün saat 05.00 itibariyle sona erdi. Peki hayatımızda düne göre neler değişti? İşte yeni normaller...

 

 

 

Pandemi önlemleri kapsamında uzun süredir hayatımızda olan kısıtlamalar bu sabah saat 5 itibariyle sona erdi. Peki düne göre Türkiye'de neler değişti? İşte yeni normalleşme adımları:

TÜM İŞ YERLERİ FAALİYETE BAŞLADI

Hafta içi-hafta sonu ayrımı olmaksızın sokağa çıkma ile buna bağlı şehirlerarası seyahat kısıtlamaları sona erdi. Faaliyetlerine ara verilmiş tüm işyerleri ile sinema salonları tekrar açıldı.

Yeme-içme yerlerinin açık/kapalı alanlarında aynı anda bulunabilecek kişi sayısı, mesafe kurallarına uyulmak kaydıyla kısıtlanmayacak.

NARGİLE SERVİSİ OLMAYACAK

Konaklama tesislerinde saat 22.00’de, diğer yerlerde ise saat 21.00’de sona eren müzik yayınları yeni bir karar alınıncaya kadar saat 24.00’ kadar yapılabilecek. Park, bahçe, kamp, piknik/mesire alanı gibi yerlerde uygulanan kısıtlamalar kaldırıldı.

Faaliyet konusu nargile salonu/kafesi olan işyerlerinin faaliyetlerine verilen ara yeni karar alınıncaya kadar devam edecek. Hiçbir işyerinde nargile servisi olmayacak.

HALAY DA ARTIK SERBEST

Düğün ve nikahlarda fiziki mesafeye aykırılık teşkil etmeyecek şekildeki oyun, dans, halay ya da gösteriler yapılabilecek. Sünnet, nişan ve kınaya izin verilecek. Konser, festival, gençlik kampı gibi etkinliklere, belirlenen esaslara uyularak izin verilecek.

STK’lar, sendikalar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kooperatif ve birliklerin genel kurul dahil geniş katılımlı tüm etkinlikleri ile her türlü toplantı, gösteri veya yürüyüşleri için geçerli olan uygulama aynı şekilde sürdürülecek.

KAMU ÇALIŞAANLARI GÖREV BAŞINA

Tüm toplu taşıma araçlarındaki yolcu/koltuk kapasite sınırlandırmalarına son verildi.

65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altı vatandaşların şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına dair kısıtlamalar da kaldırıldı. Konaklama tesislerindeki kısıtlamalar bitti. Kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geri dönüldü.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz