Türkiye'nin Sezgin Baran Korkmaz için iade talebi kabul edildi!

Türkiye'nin Sezgin Baran Korkmaz için iade talebi kabul edildi!
NotHaber

Kara para aklama suçlamasıyla Avusturya'da yakalanan Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'ye iade talebi mahkeme tarafından kabul edildi.

SBK Holding Kurucusu Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'ye iade edilmesine ilişkin talep Avusturya'nın Wels Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

Haberi Korkmaz'ın avukatı Murat Volkan Dülger duyurdu. Dülger, talebin mahkeme tarafından 25 Ağustos tarihinde kabul edildiğini bildirdi. ABD'nin de Korkmaz'ı talep ettiğini hatırlatan Dülger, ABD'nin iade talebinin incelenmesinin ardından durumun netleşeceğini söyledi. Dülger, Korkmaz'ın tutukluluk süresinin 22 Eylül'e kadar uzatıldığını tekrar hatırlattı.

SEZGİN BARAN KORKMAZ İADE EDİLİRSE HANGİ SUÇLARDAN YARGILANACAK?

Sezgin Baran Korkmaz hem ABD'de hem de Türkiye'de işlediği kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamamarı nedeniyle kırmızı bültenle aranıyordu. ABD'nin Utah eyaletinde hakkında açılan davada iş ortaklığı yaptığı Kingston Kardeşler ve Lev Aslan Dermen'in vergi bağlantıları ile Amerikan Vergi Dairesi'ni 511 milyon dolar zarara uğrattığı iddia edildi. 

132 MİLYON DOLAR KARA PARA AKLADI

Türkiye'de ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında SBK Holding ve holdinge bağlı altı şirkette 132 milyon dolar kara para akladığı tespit edildi. Şirketlerde yönetici olan 19 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz