Türkiye’nin ilk AVM’si tarih oluyor

Türkiye’nin ilk AVM’si tarih oluyor

Türkiye’nin ilk alışveriş merkezi Galleria yıkılıyor. Emektar AVM’nin yerine otel, rezidans ve ofis gibi binaların kurulması planlanıyor.

Türkiye’nin ve İstanbul’un ilk AVM’si olma özelliğini taşıyan Galleria yıkılıyor. Emektar AVM’nin yerine ise yeni binalar yapılarak bir yaşam alanı oluşturulması planlanıyor.

Dati Holding tarafından kurulması planlanan yeni proje kapsamında, Galleria’nın olduğu alan ile arkasında yapılan deniz dolgu çalışmaları sonucunda elde edilen alana otel, rezidans ve ofis gibi binaların inşa edilmesi planlanıyor.

GALLİERA AVM NE ZAMAN AÇILDI?

Galleria AVM Türkiye’nin ve İstanbul’un ilk alışveriş merkezi olma unvanını taşıyor. Turgut Özal tarafından 1988 yılında açılan Galleria, Türkiye’de AVM kavramını konuşulur hale getiren ilk kurum olma özelliğini de elinde tutuyor.

Bakırköy sahil şeridinde yer alan Galleria AVM, içerisinde buz pisti ve Fame City adında çizgi kahramanların ve oyuncakların bulunduğu bir eğlence parkına sahip olan ilk AVM olma özelliğine de sahip.

Galleria ile özdeşleşmiş olan buz pisti, 2010 yılının sonlarına doğru kapandıktan sonra alan, insanların dinlendiği bir ortam olarak hizmet vermeye devam etti.

Devam eden yıllarda artan alışveriş merkezi sayısı, Galleria’nın popülerliğini de giderek azalttı. Galleria AVM’nin son hali ise atıl bir bina izlenimi veriyor. Artık neredeyse kimsenin ziyaret etmediği bina, yakında yıkılarak farklı amaçlar için değerlendirilecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz