"Türkiye’nin 100 tane yangın söndürme uçağı alacak gücü var!"

"Türkiye’nin 100 tane yangın söndürme uçağı alacak gücü var!"
NotHaber

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye’nin orman yangınlarına hazırlıksız yakalandığını savunarak “Türkiye'nin bugün 100 tane yangın söndürme uçağı, 100 tane helikopter alacak gücü var, ancak kaynaklar yanlış yere harcanıyor” diye konuştu.

Antalya’da yangın bölgelerini gezdikten sonra Konya il teşkilatında partililerle buluşan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Orman Yangınlarında hükümetin hazırlıksız yakalandığını söyledi. Babacan söndürme uçağı tartışmalarına da değinerek “Türkiye'nin 100 tane Yangın Söndürme Uçağı, 100 tane helikopter alacak gücü var ancak kaynaklar yanlış yere harcanıyor. Öncelikler farklılaştırılmış” şeklinde konuştu.

ALİ BABACAN: ORMANLARI HAVADAN SÖNDÜRME KAPASİTESİ ZAYIF

Orman yangınlarını söndürmede milli kapasitenin arttırılması gerektiğine vurgu yapan Babacan, “Yangınların gerçek sebeplerini bulup çıkarmak, ilgili makamların sorumluluğu altındadır. Orman yangınlarının sebebi her ne olursa orman yangınlarına karşı mücadele, tedbirli olmak, devletin asli görevlerinden birisidir. Havadan söndürme kapasitesinin zayıf olması, gerekli hazırlığın olmaması, böylesine kötü bir sonuçla karşı karşıya kalmamızı da beraberinde getirmiş gibi görünüyor. Bizim bu konuda kendi milli kapasitemizi oluşturmamız lazım” dedi.

“KONYA’DAKİ CİNAYET TÜM YÖNLERİYLE ARAŞTIRILMALI”

Öte yandan Konya’da katliama uğrayan Dedeoğlu ailesinin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunan Babacan ailenin yakınlarına başsağlığı diledi. Babacan “Acı çok büyük, ateş düştüğü yeri yakıyor. Şu anda yapılması gereken, hızlı ve titiz bir şekilde bu olayın bütün yönlerinin açığa çıkarılması. İyi bir soruşturmayla hiçbir ihtimal göz ardı edilmemeli. İhmal varsa ihmal de açığa çıkarılmalı” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz