Türkiye’de üç kişide Delta Plus varyantı görüldü

Türkiye’de üç kişide Delta Plus varyantı görüldü
NotHaber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de üç ildeki üç kişide koronavirüs Delta Plus varyantı görüldüğünü, vakalardan birinin İstanbul’da olduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sorasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de 3 kişide koronavirüsün en yeni varyantı olan Delta Plus varyantı görüldüğünü açıkladı. Bakan Koca, vakaların üç farklı ilde olduğunu belirterek “Hastaların genel sağlık durumları iyi, hastalığı ayakta geçiriyorlar” dedi.

DELTA PLUS’UN YANI SIRA DELTA VARYANTI VAKALARI DA ARTIYOR

Ayrıca yine koronavirüsü varyantlarından olan Delta Varyantı görülen kişi sayısında da artış olduğuna değinen Koca, 30 ilde toplam 284 vakanın olduğu söyledi. Toplumsal bağışıklığın oluşabilmesi için nüfusun en az yüzde 70’nin aşılanması gerektiğine vurgu yapan Bakan Koca, üçündü doz aşılamada sınırın 50 yaş altına çekilebileceği sinyalini verdi.

“PERSONELİMİZİN CEZALANDIRILMASI GEREKTİĞİ KANAATİNDE DEĞİLİM”

Öte yandan Kütahya otogarındaki mobil aşı biriminde görevli sağlık personelinin, otogar simsarlarına özenip bağırarak vatandaşı aşıya davet etmesi olayına değinen Koca, “Sağlık çalışanlarının işini ciddiyet ve hassasiyetle yapmasını isteriz ama görevli personelimizin bunun için cezalandırılmasının doğru olduğu kanaatinde değilim” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz