Türkiye’de kripto para sahibi kaç kişi var? Türk yatırımcılarının yeni güzergahı “Bitcoin”

Türkiye’de kripto para sahibi kaç kişi var? Türk yatırımcılarının yeni güzergahı “Bitcoin”
NotHaber

Son dönemlerde kamuoyunda adını sıkça duyduğumuz kripto piyasasına, ülkemizde her geçen gün yeni yatırımcılar dahil oluyor. Peki Türkiye’de kripto piyasasına yatırılan para ne kadar, Türkiye’de kripto para sahibi kaç kişi var? Detaylar haberimizde.

Bitcoin piyasası gün geçtikçe popülerlik kazanmaya devam ediyor. Ülkemizde de büyük rağbet gören kripto para piyasasında Türk yatırımcılar 40 farklı borsada  üzerinden alım-satım işlemleri gerçekleştiriyor. Peki Türkiye’de kripto para sahibi kaç kişi var, Türkiye’de kripto paraya yatırılan işlem hacmi ne kadar? Tüm detaylar haberimizde.

TÜRKİYE’DE YATIRIMCISI SAYISI: 2.4 MİLYON

Türkiye’de bu yıl itibariyle kripto para piyasasına olan ilgi artışa geçti. Özellikle bu yıl bitcoinin yeni bir rekora sebep olmasından sonra piyasadaki güven her geçen gün katlanarak devam etti. Ancak 19 Mayıs tarihinde Çin’in Bitcoin madenciliğini yasaklaması üzerine piyasada yaşanan sert düşüş, piyasada endişeye yol açtı. Buna rağmen Triple A araştırma firmasının yaptığı çalışmaya göre Türkiye’de 2.4 Milyon kripto para sahibi bulunuyor. Bu rakamla birlikte kripto paraya sahip ülkeler arasında Türk yatırımcılar, dünya genelinde 17. sırada bulunuyor.

TÜRK YATIRIMCILARININ İŞLEM HACMİ 28 MİLYAR

Geçtiğimiz haziran ayında Merkez Bankası, tarafından paylaşılan verilere göre, Türkiye’de 40 tane kripto para platformu, 28 milyar TL işlem hacmi olduğu belirtiliyor. Öte yandan Merkez bankası kripto madenciliğinin küresel ısınmayı arttırdığına dikkat çekerek, “7/24 erişim, işlem kolaylığı, limit olmaması ve düşük işlem ücreti bu varlıkları cazip kılıyor” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz