Türk pasaportuyla dalga geçen çifte manidar ceza!

Türk pasaportuyla dalga geçen çifte manidar ceza!
NotHaber

TikTok videosu çekerek, Türk pasaportunun işe yaramaz olduğunu iddia eden çifte yurt dışına çıkış yasağı verildi.

Türk Pasaportunun işe yaramaz olduğunu iddia eden bir Tiktok videosu çekip paylaşan genç çift göz altına alındı. Sosyal medyada kısa sürede infial yaratan video Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nı harekete geçirdi. Savcılık, "devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama" suçundan çift hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında kimlikleri tespit edilen K.Y.Ö. ile N.Y. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcılığa ifade veren K.Y.Ö., söz konusu videoyu kız arkadaşı N.Y. ile birlikte hazırlayarak paylaştıklarını belirtti.

“ÇOK PİŞMANIZ, ÖZÜR DİLİYORUZ”

N.Y., yanlış anlaşıldıklarını ifade ederek “Kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu ve Türk bayrağını aşağılama, küçümseme ve değersizleştirme gibi bir amacımız yoktu. Yapmış olduğumuz video, farklı kişilerce bilgimiz dışında diğer sosyal medya platformlarında sanki Türk pasaportuna, Türk bayrağına hakaret ediyormuşuz gibi paylaşıldı. Bundan dolayı bir infial oluştu. Yanlış anlaşıldığımız için çok pişmanız. Bundan dolayı özür diliyoruz. Hemen paylaşımı kaldırdık. Vatanını ve milletini seven insanlarız. Suç işleme kastımız yoktu” diye konuştu. Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, iki şüpheliye yurt dışına çıkış yasağı koyarak serbest bıraktı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz