Türk mutfağı eşsiz tariflerle dünyayla buluşuyor

Türk mutfağı eşsiz tariflerle dünyayla buluşuyor
NotHaber

Öncülüğünü Emine Erdoğan'ın yaptığı, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle hazırlanan "Türk Mutfağı Asırlık Tariflerle" kitabı, Türk mutfağını dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

Öncülüğünü Emine Erdoğan'ın yaptığı, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) iş birliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle ünlü şef, akademisyen ve uzmanların katkılarıyla hazırlanan "Türk mutfağı Asırlık Tariflerle" kitabı, Türk mutfağının zenginliğini dünyaya tanıtıyor.

TANITIMI 4 EYLÜL'DE

Türk mutfağının sağlıklı saklama ve pişirme teknikleri ile özellikle atıksız, ekolojik ve sürdürülebilir yönlerine değinilen kitap ile geleneksel tariflerin aslına uygun bir biçimde kayıt altına alınarak nesilden nesile aktarılması amaçlanıyor.

Kitabının tanıtımı, İstanbul Cam ve Billur Müzesi'nde Emine Erdoğan'ın bizzat katılımıyla, 4 Eylül’de gerçekleştirilecek. Tanıtıma, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile kitap danışmanları, ünlü şefler, Türk mutfağının geleneksel tatlarını yaşatan sektör temsilcileri ve gastronomi yazarları da katılacak. Kitapta atıksız, fermante, yöresel, yerel, glütensiz gibi sağlıklı ve alternatif beslenmeye yönelik 218 tarif olduğu bilgisi edinildi.

DİLDEN DİLE ÇEVİRİLİYOR

"Türk Mutfağı Asırlık Tariflerle" kitabı uluslararası üst düzey tanıtım kapsamında Cumhurbaşkanlığı yayınlarından prestij kitap olarak basılacak. Aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınlarından Türkçe olarak basılacak kitap, Ekim 2021 itibarıyla kitabevlerinde yerini alacak. İngilizce versiyonu "Turkish Cuisine With Timeless Recipes" adıyla uluslararası alanda yayımlanacak kitap, başta İngilizce, İspanyolca ve Arapça olmak üzere birçok dile çevrilerek okuyucuya sunulacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz