‘Türbanlı öğretmen olmaz’ diyen gazeteci Ataklı yargılanıyor!

‘Türbanlı öğretmen olmaz’ diyen gazeteci Ataklı yargılanıyor!
NotHaber

EBA TV’deki başörtülü öğretmenin ders anlatmasını ağır sözlerle eleştiren gazeteci Can Ataklı 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanması devam ediyor.

Canlı yayında EBA TV’deki başörtülü öğretmene karşı ağır ifadeler kullanan Can Ataklı’nın "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı dava sürüyor. Davaya taraf olan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), tecrübeli gazetecinin en ağır cezayı almasını istiyor.

KADEM: ATAKLI’NIN KASTEN SÖYLEDİ

Üçüncü duruşma sonrası bir açıklama yapan KADEM avukatı Aybüke Ekici, Ataklı’nın duruşmada kendisini savunurken çok tecrübeli olduğunu, bu yüzden bahsi geçen sözleri sarf etmesinde herhangi bir niyetinin olmadığı şeklinde beyanları olduğunu söyledi. Ekici, “Böyle bir tecrübeye sahip gazetecinin bunları düşünmeden söylemeyeceği, kasten bu açıklamaları yaptığı için cezalandırılmasını talep ettik” dedi.

Sanık Ataklı'nın avukatı Bilgütay Hakkı Durna ise KADEM'in katılma talebinin daha önce de rededildiğini, bundan ötürü yeni bir değerlendirme yapılmasına gerek olmadığını söyleyerek, iddia makamının mütalaasından sonra beyanda bulunacaklarını belirtti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz