TRT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeni atamalar yapıldı

TRT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeni atamalar yapıldı
NotHaber

TRT Genel Müdürlüğü görevine Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, TRT Yönetim Kurulu Başkanlığına ise Prof. Dr. Ahmet Albayrak atandı.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT) yönetim yapısında değişikliğe gidildi. Yeni düzenlemeyle, TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü fonksiyonları birbirinden ayrıldı. Böylece Yönetim Kurulu Başkanlığı “karar organı”, Genel Müdürlük ise “icra organı” olarak faaliyet yürütecek. Yapılan değişiklikle TRT Yönetim Kurulu üye sayısı 7’den 9’a çıkarıldı.

YENİ ATAMALAR YAPILDI

İbrahim Eren'in 4 yıllık görev süresinin dolmasıyla boşalan TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü ile yönetim kurulu üyeliklerine atamalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararla, TRT Genel Müdürlüğüne Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, TRT Yönetim Kurulu Başkanlığına Prof. Dr. Ahmet Albayrak atandı.

İbrahim Eren, 2013'te TRT Genel Müdür Yardımcısı, Temmuz 2017'de ise TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak atanmıştı. Eren, 4 yıl Genel Müdür Yardımcısı, 4 yıl da Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olmak üzere 8 yıl TRT'de görev yaptı.

TRT’NİN YENİ YÖNETİM KURULU

TRT’nin yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Prof. Dr. Ahmet Albayrak, Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, Doç. Dr. Oğuz Göksu, Atakan Yılmaz, Mücahid Eker, Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin, Hilal Kaplan Öğüt, Meryem İlayda Atlas Çetin, Doç. Dr. Veysel Kurt.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz