Treni durdurup yangını söndürdüler

Treni durdurup yangını söndürdüler
NotHaber

Sivas'tan Malatya'ya giden trenin makinistleri ormanlık alandaki yangına treni durdurup müdahale etti.

Türkiye'nin birçok bölgesinde mevsim sıcaklıklarının ardtışına bağlı olarak görülen orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarına vatandaşlar da ellerinden geldikçe destek oluyor. bU duyarlılığın bir örneği de Malatya'da yaşandı.

SEYİR HALİNDEYKEN FARK ETTİLER

Sivas'tan Malatya yönüne seyreden 4 Eylül Mavi Treni'nin Makinistleri, ormanlık alanda yangın çıktığını görünce treni durdurup tüplerle müdahalede bulundu.

Sivas-Malatya seferini yapan 22018 sefer sayılı trenin makinistleri, Akgedik ile Ulugüney istasyonları arasında, Hekimhan ilçesine 20 kilometre mesafedeki alanda ağaçların tutuştuğunu gözlemledi.

İZİN İSTEYİP TRENİ DURDURDULAR

Makinistlerden Raşit Ağzıtemiz, telsizden istasyon amirliğine bilgi vererek, Orman yangınına müdahale edeceklerini belirtip treni durdurdu. Lokomotifteki yangın söndürme tüpünü alan diğer makinist Halil İbrahim Karacan ise hemen yangına müdahalede bulundu.

Yangın söndürme tüpü bitince kalan kısımlara diğer tren görevlileri müdahale ederek, alevleri söndürdü. Cep telefonu kamerasıyla da kaydedilen söndürme çalışmasının ardından tren seferine devam etti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz