Tosuncuktan skandal savunma: Soygun değil ticaret

Tosuncuktan skandal savunma: Soygun değil ticaret

Binlerce kişinin dolandırıldığı Çiftlik Bank’ın kurucusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın ikinci kez hakim karşısına çıktı. Mağdurlarla ilk kez yüz yüze gelen Aydın hakkında 75 bin yıla kadar hapis cezası isteniyor.

çiftlik bank üzerinden binlerce kişiyi dolandıran ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın, bugün Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan yargılanması için mahkeme salonuna getirildi. Duruşmada Çiftlik Bank mağdurları da yer aldı.

DOSYASI KABARIK

Tosuncuk hakkında “bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlarından 75 bin 260 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

“İMKAN VERİLİRSE ZARARLARI ÖDEYEBİLİRİM”

Mahkemede önceden hazırladığı yazılı savunmasını okuyan Aydın, suç örgütü iddialarını reddederek yaptığının yalnızca ticaret olduğunu savundu. Hiçbir çalışanına yasa dışı bir talimatta bulunmadığını söyleyen Aydın, Türkiye’de el konulan mal varlığının mağduriyetleri karşılamaya yeteceğini ve kendisine imkan verilirse zararları karşılayabileceğini ifade etti. Bu nedenle el konulan mal varlığının iadesini talep ettiğini belirtti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz