"Tosuncuk" Brezilya'da teslim oldu! İadesi bekleniyor

"Tosuncuk" Brezilya'da teslim oldu! İadesi bekleniyor
NotHaber

Kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan ’Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın, Brezilya Sao Paulo’da teslim olduğu bildirildi.

Kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya'da teslim oldu.

Aydın’ın avukatları, konsoloslukla bağlantı kurduklarını ve müvekkillerinin Türkiye’ye iadesi için resmi işlemlere başlandığını söyledi.

"SUÇSUZ VE MAĞDURUM" DEMİŞTİ!

Aydın dün akşam saatlerinde Sözcü gazetesine avukatları aracılığıyla yolladığı açıklama videosunda, "Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle en kısa sürede Türk yargısına teslim olacağım” ifadelerini kullanmıştı.

Aydın açıklamasında, hiçbir zaman kimseyi zarara uğratmak veya dolandırmak şeklinde düşüncesıe girişimi olmadığını ancak etrafındaki kötü niyetli insanlar nedeniyle mağdur edildiğini iddia etmişti.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

1991 Bursa doğumlu Aydın, Interpol’ün “Most Wanted” yani “en çok aranan” listesine girmişti. Interpol'ün sayfasında Aydın, elektronik ortamda ödeme sistemleri aracılığıyla hırsızlık yapma, kooperatif kurarak insanları aldatma, suçunu finans etmek için organizasyon kurmak, taahhüt vererek toplanan varlıkları aklamak ve vergi yasanın ihlali suçlamasıyla aranıyordu.

YAKLAŞIK 78 BİN MAĞDUR VAR

Sermaye Piyasası Kurulu’nun raporuna göre ise Çiflikbank üzerinden 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL toplayan Aydın, 62 bin 877 kişiye 393 .3 milyon TL ödeme yaptı. Kalan para ise Kıbrıs’a ve Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz