THK'dan söndürme uçağı polemiğine yanıt!

THK'dan söndürme uçağı polemiğine yanıt!
NotHaber

Türk Hava Kurumu ‘THK uçakları orman yangınlarında kullanılmıyor’ iddialarına bir açıklama yaparak yanıt verdi.

Türkiye’nin dört bir yanında ormanlar yanarken bir taraftan da Türk Hava Kurumu yangın söndürme uçaklarının neden kullanılmadığına yönelik bir tartışma başladı. Bazı basın yayın organlarında ve sosyal mecralarda dile getirilen “Orman yangınlarını söndürmede THK’nın uçakları kullanılmıyor” iddialarına kurumdan bir açıklama geldi.

“THK’NIN 3 UÇAĞI VE 17 HELİKOPTERİ YANGINLARA HAVADAN MÜDAHALE EDİYOR”

THK'dan yapılan açıklamada, orman yangınlara daha önce olduğu gibi Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihale çerçevesinde 20 hava aracıyla müdahale edildiği vurgulandı. Hava araçlarının özelliklerinin de yer aldığı açıklamada “Manavgat dahil ülkemizin çeşitli bölgelerinde, 3 adet 10 bin litre kapasiteli amfibik Yangın Söndürme Uçağı, 15 adet 2 bin 500 litre kapasiteli genel maksat helikopteri, 2 adet 7 bin 500 litre kapasiteli genel maksat yangın söndürme helikopteri görev başındadır” diye belirtildi.

“GÖREV YAPMAYAN PİLOTLARIN MALİYETİ 11 MİLYON LİRAYDI”

THK'nin kamu yararına çalıştığı belirtilen açıklamada “THK’nın gerçeğe aykırı şekilde haberlere alet edilmesi ve kamuoyunun yanıltılmasının kabul edilemez” ifadelerine ger verildi.  Yangın söndürme uçaklarını kullanan pilotların işine son verildiğine dair iddialara da cevap verilen açıklamada “Görev yapmayan ve yıllık maliyeti 11 milyonu bulan) pilotların işten çıkarılması hususundaki iddiaların ısrarla tekrarlanması en hafif deyimiyle kötü niyetlerin göstergesidir” denildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz