THK Kayyım Heyeti Başkanı istifa için başvurdu!

THK Kayyım Heyeti Başkanı istifa için başvurdu!

THK Kayyım Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, kayyımlık görevinden ayrılmak için Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

Türk Hava Kurumu’nun (THK) son dönemde yaşanan orman yangınlarında kuruma ait uçakların kullanılamayışından ötürü eleştirilerin hedefi haline gelen THK Kayyım Heyeti Başkanı Cenap Aşçı görevinden ayrılmak için mahkemeye başvurdu. Kendisini görevlendiren Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne görevden alınması için başvuran Aşçı, 16 Ekim 2019’da kuruma atanmıştı.

Aşçı göreve geldikten sonra uygun olan ilk vakitte olağan genel kurul toplantısı yaparak görevi devretmesi gerekirken, bu durum gerçeklemedi.

“LİNÇ EDİLMEK İSTENDİM”

Başvuru dilekçesinde 16 Ekim 2019’da THK Kayyım Heyeti Başkanı olarak atandığını anımsatan Aşçı, “Orman yangınları sonrası şahsım ve THK odağa konuldu, orman yangınlarında linç edilmek istendim” ifadelerine yer verdi. Dilekçenin devamında istifasını sunan Aşçı, “Etik kurallar ve geleneklerimiz de dikkate alınarak kayyımlık görevimden çekilmek istediğimi bildiririm” cümlesiyle kendini ifade etti.

UÇAKLARIN DURUMU KONUSUNDA GÖRÜŞ AYRILIĞI

Ağustos ayında yaşanan orman yangınlarında kullanılması beklenen ancak uçuş için elverişli olmadığı ifade edilen THK uçaklarına ilişkin ortaya çok sayıda iddia atılmıştı. İddialar üzerine konuşan Aşçı, THK uçaklarının bakımının kuruma ait olduğunu belirtmiş, konuya dair bir açıklama yapmamıştı. Geçtiğimiz günlerde uçakların bakımına ilişkin açıklamalarda bulunan Aşçı, “6 uçağın ayağa kalması için gereken para 4 milyon dolar. Bu parayı herkes verebilir. Bağış yapabilirler, hesap numaralarımıza veya SMS ile yardımda bulunabilirler. Hatta yardım kampanyası bile düzenlenebilir. Bunun için kimsenin beklemesine gerek yok.” ifadelerini kullanmıştı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, THK’ye yönelik eleştirilere dair yaptığı açıklamada ise bakanlık olarak THK’ye 120-130 milyon Euro ödeme yaptıklarını ancak bu paranın uçakları yenilemek yerine başka yerlerde harcandığını söylemişti. Ayrıca uçakların eski oluşundan kaynaklı olarak THK personelinin bu uçaklara binmek istemediğini belirten Bakan Pakdemirli, Aşçı’nın 4 milyon dolara uçakların yenilenebileceği iddiasına katılmadığını açıklamıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz