Terör uyarılarına rağmen insanları oraya göndermişler!

Terör uyarılarına rağmen  insanları oraya göndermişler!
NotHaber

Kabil’deki İngiltere Büyükelçiliği’nin, terör saldırısı riskini bilmesine rağmen Afganistan’dan kaçmak isteyenleri havaalanının Abbey kapısına yönlendirdi. Bu öneriye uyup o noktaya giden kişilerin çoğu, DAEŞ’in 26 Ağustos’taki bombalı saldırısında öldü.

Afganistan'ın Kabil Havaalanı'nda 26 Ağustos’ta meydana gelen, 170 kişi ve 13 ABD askerinin ölümüyle sonuçlanan patlamayı DEAŞ'ın Afganistan yapılanması DEAŞ-H üstlenmişti. BBC'de yer alan bir rapora göre başkentteki İngiliz elçiliği ülkeden kaçmaya çalışan Afgan vatandaşlarını havaalanının Abbey kapısına yönlendirdi. Ancak elçilik yetkilileri burada gerçekleşmesi olası bir Terör saldırısından haberdardı... Rapoda elçiliğin, Birleşik Krallık ve ABD'nin terör saldırısı tehdidi uyarısına rağmen Afganistan'dan kaçmaya çalışan birçok çaresiz insana “Baron Hotel yakınındaki Abbey kapısını kullanın” talimatı verdiği görülüyor.

‘ONLARA UYSAYDIM ŞİMDİ ÖLÜYDÜM’

Skandal niteliğindeki gelişme BBC'nin Newsnight programında yayınlanırken, bir başka epostada ise güvenlik nedeniyle ismi açıklanmayan bir eski Afgan tercümanın yetkililere “Burası doğru adres mi?” diye sorduğu görülüyor. “Onların dediğini yapsaydım şimdi hayatta değildim” diyen eski tercüman durumun kötüleştiğini hissederek söylenen yere gitmediğini açıkladı. Tercümanın “Beni öngörülerim kurtardı” sözü, durumun vahametini gözler önüne serdi.  

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ DE BU İŞE ŞAŞIRDI

İngiltere Hükümet Sözcüsü ise BBC'ye yaptığı açıklamada, "Artan terör tehdidi tespit edilir edilmez seyahat tavsiyesini değiştirdik ve tüm çağrı görevlilerinin bu tavsiyeyi iletmesini sağladık ve kalabalığa dağılmalarını tavsiye ettiğimiz yerde açıkça belirttik. Bu tavsiyeye karşı bir e-postanın nasıl gönderilmiş olabileceğini araştırıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz