TEKNOFEST ne zaman yapılacak? Erdoğan tarih verdi!

TEKNOFEST ne zaman yapılacak? Erdoğan tarih verdi!
NotHaber

TEKNOFEST ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST tarihini ve TEKNOFEST nerede yapılacak açıkladı.

Teknofest Ne Zaman Yapılacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TEKNOFEST 2021 tarihini açıkladı.

TEKNOFEST NE ZAMAN YAPILACAK?

Şişecam Polatlı Fabrikası Yeni Üretim Hattı Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST ne zaman yapılacağını 'Gençlerimizin beklediği müjdeyi açıklamak istiyorum' sözleriyle duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre, TEKNOFEST 21-26 Eylül'de İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapılacak.

ERDOĞAN: FABRİKA YOK DİYEN HAKARET ETMİŞ OLUR

Konuşmasında, Türkiye’de birilerinin ısrarla fabrika yok diyerek sanayicilere hakaret ettiğini belirten Erdoğan, “Arka arkaya açılan fabrikaları görmeyenlere ne desek boş. Onlar görmese de anlamasa da bu yatırımlar meyvelerini vermeye başladı. 2020'de G20 ülkeleri havlu atarken biz yüzde 1,8'le en çok büyüyen ülke olduk. 2021'de yüzde 7,2 ve ikinci çeyrekteki yüzde 21,7 büyüme oranlarıyla geçen seneyi teyit ettik” diye bilgi verdi.

ŞİŞECAM’A 751 MİLYONLUK YATIRIM

Şişecam’ın yeni tesisi için iki adet yatırım teşvik belgesi düzenlediklerini belirten Erdoğan, “751 milyon liralık yatırımın önünü açtık. Devletimizden aldığını fazlasıyla milletimize geri veren Şişecam dünya çapındaki üretim ağıyla bu destekleri ziyadesiyle hak ettiğini göstermiştir. Bu ülkede taş üstüne taş koyan, üreten, ihracat yapan, insanımıza istihdam sağlayan her sanayicinin başımızın üstünde yeri vardır” dedi.

MİMARİ CAM VE OTOMOBİL HAM CAMI ÜRETİLECEK

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Kırman ise Türkiye’de mimari cam ve otomobil ham camı alanlarında üretim yapacak 2 yeni float hattı yatırımına başladıklarını söyledi. Kırman, önümüzdeki dönemde cam üretimi alanında planlanan diğer yatırımlar göz önüne alındığında 2023 sonuna kadar 6 milyar liralık bir yatırım planımız olduklarını da ekledi.

AHMET KIRMAN: 240 BİN TONLUK DÜZCAM FIRINI DEVREYE GİRDİ

Yeni açılan tesis hakkında bilgi veren Kırman, “Bu yatırımdan sonra ileri teknoloji ürünlerimizi hızla Türkiye pazarına sunduk. Yıllık 240 bin tonluk üretim kapasitesine sahip yeni düzcam fırın yatırımımızın devreye girmesiyle sadece üretim kapasitesini artırmadık, üretim kabiliyetlerimizi de farklılaştırdık. Şişecam yetkinliklerini yansıtan, ileri teknolojiyle donatılan yeni fırın yatırımımızda fabrikamızda artık renkli ve hat üstü kaplamalı cam üretimi yapma kabiliyetini de bu yolla sağlamış bulunuyoruz. Bu arada Ankara Polatlı'da toplam çalışanımız 300 kişiyi de aştı” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz