Tamer Karadağlı sessizliğini bozdu

Tamer Karadağlı sessizliğini bozdu

Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü alan Nihal Yalçın ile Tamer Karadağlı arasında yaşanan gerginlik Türkiye'nin en çok konuşulan konularından biri oldu. Olayın ardından sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirilere maruz kalan Karadağlı, sessizliğini bozdu.

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ödül törenine, Zuhal filmindeki performansıyla 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alan Nihal Yalçın ile ödülü takdim etmek için sahneye çıkan Tamer Karadağlı arasında yaşanan diyalog, sosyal medyada gündem oldu. Olayın sosyal medyada Eleştirilmesinin ardından televizyon programına katılarak açıklamalarda bulunan Karadağlı, "Ben hiçbir terbiyesizlik yapmadım.” ifadelerini kullandı.

“ARTIK SUS MU DİYORSUNUZ?”

Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne layık görülen Nihal Yalçın'ın konuşma yaptığı sırada ilginç anlar yaşandı. Ödül vermek için sahnede olan Tamer Karadağlı, konuşma ortasında Yalçın’a ödülünü uzattı. Bunun üzerine Yalçın, "Kim verdi ödülü? Sus mu dediniz? 'Artık sus' mu diyorsunuz?" karışığını verdi.

Sahnede yaptığı hareketle gündem olan bazı sosyal medya kullanıcılarının Tepkisini çeken Tamer Karadağlı bir televizyon programına telefonla bağlanarak kendini savundu.

“ZAFER KONUŞMALARI ÖDÜLLE YAPILIR”

Yaşanan olayın ardından sosyal medyada gündem olan Tamer Karadağlı, bir televizyon programına telefonla bağlanarak kendini şu sözlerle savundu: “Ben hiçbir terbiyesizlik yapmadım. Dönüp bana 'sus mu diyorsun' dedi. Ben de hayır ödülünüzü alın onunla konuşun dedim. Çünkü zafer konuşmaları ödülle yapılır. Ben bu kadar ciddiye almadım olanları. Ben hiçbir şey söylemedim, linç yemeye başladım.”

“HANIMEFENDİ BUNU MU SAVUNUYOR?”

Kadın oyuncuya sosyal medya üzerinden gelen destek paylaşımları garipsediğini söyleyen Karadağlı: “Ben Nihal Yalçın'ı sadece oyuncu kimliğiyle değerlendiriyorum. Benim sevdiğim bir oyuncu. 'Kadınların konuşması bastırılıyor' denildiğinde olayın içeriğine bakmaya başladım. Yalçın'ın paylaşımlarına bakmaya başladım. 'Selahattin Demirtaş'a özgürlük' falan demiş. Demirtaş 'Öcalan'ın heykelini dikeceğiz' dedi hanımefendi bunu mu savunuyor? Pelvin Buldan falan da ona sahip çıkıyor. Türk ordusuna silah doğrultan, ateş eden, polisini, öğretmenini öldüren terörist örgütün tümüyle karşısındayım. Ben PKK'nın terör örgütü olduğuna inanan bir insanım. Şimdi gidip onlara sormak lazım. Siz PKK'nın terör örgütü olduğuna inanıyor musunuz? Abdullah Öcalan'ın bebek katili, terörist başı olduğunu söyleyebiliyor musunuz? Lanetliyor musunuz?' şeklinde konuştu.

HDP'Lİ BULDAN'DAN DESTEK MESAJI

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Tamer Karadağlı'nın ödül konuşması yapan oyuncu Nihal Yalçın'a olan tavrı nedeniyle sosyal medya hesabından destek mesajı yayımladı. Yalçın'a destek veren Buldan, "Kadınlar susmadı, susmayacak. Ödülünüz ve konuşmanız için tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ KAFTANCIOĞLU DA MESAJ YAYIMLADI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabında Yalçın'ın yanında olduğunu belirten şu mesajı yayınladı: "Güzelim ülkeyi çok konuşan kadınlar değil boş konuşan erkekler(eril bakışa sahip)bu hale getirdi. Nihal Yalçın tahammül gösterilmeyen kısacık konuşmasında(3.7dk) kadının gücünü, kararlılığını, T. Karadağlı ise erkek egemen bakışın çirkin bir suretini göstermiştir Kutluyorum"

YALÇIN, KARADAĞLI'NIN TAKLİDİNİ YAPTI

Tamer Karadağlı'nın tepkilerinin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Nihal Yalçın, "Lütfen Tamer' in önüme geçmesine izin vermeyin! Bu gece benim gecem" dedi. Yalçın bu açıklamasının ardından bir arkadaşıyla video çekerek Tamer Karadağlı'nın taklidini yaptı.

“VIZILDAYAN ERKEK”

Ahmet Mümtaz Taylan, meslektaşı Tamer Karadağlı’ya tepki gösterdi. Oyuncu, Twitter hesabından "Her başarılı kadının ensesinde vızıldıyan bir erkek vardır" mesajını yazdı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz