“Tam kapanma, hastaneye başvuru sayısını yarı yarıya düşürdü!”

“Tam kapanma, hastaneye başvuru sayısını yarı yarıya düşürdü!”
NotHaber

Sağlık Bakanı Koca, tam kapanmayla birlikte koronavirüs sebebiyle hastaneye başvuru sayılarında yarı yarıya düşüş yaşandığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tam kapanmayla birlikte Koronavirüs sebebiyle hastaneye başvuranların sayısında yarı yarıya düşüş yaşandığını söyledi. Koca, milletçe yapılan fedakarlığın etkisinin hissedilmeye başladığını belirterek “Yakında tam kapanmanın etkilerini ağır hasta ve ölüm sayılarına da yansıyacak" dedi.

Vaka Sayılarındaki düşüş ile test sayısı arasında ilişki kurarak asılsız yorumlar yapıldığına dikkat çeken Koca, test sayılarının düşmesinin vaka sayısının düşmesinin sebebi değil sonucu olduğunu aktardı.

“BAYRAMI BAYRAM GİBİ YAŞAMAK İSTİYORUZ"

“Tam kapanma sonunda bayrama bayram gibi girmek istiyoruz” diye konuşan Bakan Koca, “Bu ifadeyi tekraren söylüyorum. Bu sürecin sonunda vaka sayılarının çok azaldığı gerçek bir bayramı yaşamak istiyoruz" dedi.

Etkili bir aşılama oranının salgını yenebilmek için en önemli unsur olduğuna vurgu yapan Bakan Koca, "Sırası gelen tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz