Taliban’dan Türkiye’ye çağrı: Bize yardım edin

Taliban’dan Türkiye’ye çağrı: Bize yardım edin

-Taliban sözcüsü, başta Türkiye olmak üzere tüm ülkelerden Afganistan’a yardım çağrısında bulundu. Türkiye'nin Afganistan'da ve ülkenin yeniden imarında yapıcı ve pozitif bir rol oynayabileceğini ve bu role ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Taliban’ın Kabili ele geçirmesinin ardından Taliban Sözcüsü Muhammed Naim Vardak, başta Türkiye olmak üzere tüm ülkelerden Afganistan’a yardım çağrısında bulundu. Vardak, ‘’Halkımız 40 yıldır savaşın içinde ve yardıma ihtiyacı var. Tüm dünya ülkelerinden özellikle de Türkiye'den halkımıza ve ülkemize yardım etmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

‘’TÜRK HALKI MÜSLÜMAN VE KARDEŞ HALK’’

"Türkiye önemli bir ülke, Türk halkı Müslüman ve kardeş halk. Türkiye ile tarihi, sosyal ve kültürel ilişkilerimiz var." diyen Vardak, ileride ilişkileri geliştirmek istediklerini ve Taliban'ın Türkiye ile iletişim içinde olduğunu belirtti.

Türkiye'nin Afganistan'da ve ülkenin yeniden imarında yapıcı ve pozitif bir rol oynayabileceğini ve bu role ihtiyaçları olduğunu söyleyen Vardak, ’İlişkilerimizde iki temel husus var. Birincisi İslam dininin prensipleri, ikincisi ise ülkenin ve halkın yüksek menfaati. Bu iki husus nedeniyle özellikle Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Bizim Türkiye ile sorunumuz yok." şeklinde konuştu.

‘’KADINLARIN HAKLARINA BAĞLIYIZ’’

Vardak, konuşmasında, yönetimin alacağı şekil kadınların ve azınlıkların hakları, ülkeden kaçanlar gibi pek çok meseleye ilişkin de değerlendirmede bulundu.

Kadın haklarına bağlı olduklarını söyleyen Taliban Sözcüsü, Bu açıdan herkesin içi rahat olsun. Fakat biz durumun bir-iki günde düzeleceğini de söylemiyoruz. Biz sadece sorunların çözümü için fırsat verilmesini istiyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz