Taliban: Ülkede demokrasi için taban yok!

Taliban: Ülkede demokrasi için taban yok!

Taliban sözcüsü Haşimi yaptığı açıklamada, Afganistan'da demokratik bir sistem olmayacağını ve yeni siyasal sistemin şeriat olacağını duyurdu.

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban, dünyaya iyi niyet mesajları iletirken iç tarafta neler yaşanacağına dair şüpheler mevcudiyetini koruyordu. Kadınların toplumdan uzaklaştırılıp uzaklaştırılmayacağı konusunda gözler Kabil'deyken, Taliban sözcüsü Waheedullah Haşimi'den konuya dair açıklama geldi.

DEMOKRATİK SİSTEM OLMAYACAK

Ülkede demoktratik bir sistemin olmayacağını belirten Haşimi, "Afganistan'da nasıl bir siyasi sistem uygulamamız gerektiğini tartışmayacağız çünkü bu açık. Bu şeriat kanunu ve o kadar." şeklinde konuştu.

Afganistan'ın büyük ihtimalle Taliban konseyi tarafından yönetileceğini söyleyen Taliban sözcüsü, konseyin başında ise Hibetullah Ahundzade'nin olmasının beklendiğini aktardı.

Taliban'ın bu hafta yeni yönetim sistemini görüşmek üzere bir araya geleceğini aktaran Haşimi, Demokratik sistem hiç olmayacak çünkü ülkemizde bunun bir tabanı yok. Afganistan'da ne tür bir siyasal sistem uygulayacağımızı tartışmayacağız çünkü bu çok açık, şeriat." dedi.

Taliban'ın bu hafta yeni yönetim sistemini görüşmek üzere bir araya geleceğini aktaran Haşimi, Afganistan'da demokratik sistem için bir tabanın olmadığını ve zaten yeni siyasal sistemin açık ve net bir biçimde şeriat olacağını vurguladı.

KIZLARIN OKULA GİTMESİNE ULEMALAR KARAR VERECEK

Taliban yönetimindeki Afganistan'da sosyal yaşamın ne yönde ilerleyeceği merak konusuyken kadınların toplumsal yaşamdaki yerine dair yaşanan olaylar dünyada endişe uyandırdı. Haşimi, şeriat yönetimindeki başka ülkelerden hareketle toplumsal hayatta yaşanması beklenen değişimlerden biri olan kız çocuklarının okutulmaması konusuna da değindi.

Kızların okula gitmesi konusunda henüz net bir karara varmadıklarını açıklayan Haşimi, "Kız çocuklarının okula gitmesine izin verilip verilmeyeceğine ulemalarımız karar verecek. Ayrıca başörtüsü mü, burka mı yoksa peçe mi giyecekleri de ulemaların kararıyla belli olacak." ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz