Talha Uğurluel’e FETÖ’den hapis cezası!

Talha Uğurluel’e FETÖ’den hapis cezası!
NotHaber

Rehber, tarihçi ve yazar Talha Uğurluel tutuksuz yargılandığı davada FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Televizyon programlarıyla ünlenen Tarihçi, yazar ve rehber Talha Uğurluel, Fetö’den 6 yıl 3 ay Hapis cezasına çarptırıldı. Talha Uğurluel’in, savcılıkta örgütle irtibatını kestiğini öne sürmesine rağmen örgüt mensuplarıyla irtibatta olduğu belirlendi.

Uğurluel'in dava iddianamesinde "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapsi istenmişti. İddianamede FETÖ ile irtibatı olduğu, kayyum atanan şirketlerde birden fazla SGK kaydının bulunduğu bilgileri yer alıyordu.

BANK ASYA’DA 77 HESAP AÇTIRMIŞ

Ayrıca kapatılan Bank Asya'da 77 hesabının bulunduğu, bu hesaplarından bir kısmının elebaşı Gülen'in talimatı sonrası açıldığı belirtilmiş, örgüte ait kurumlara para transferleri yapıldığı da tespit edilmişti.

Soruşturma dosyasında temin edilen bilgilerde Uğurluel'in, örgütün düzenlediği sohbetlere katıldığı da yer alıyor. Bu bilgiler çerçevesinde dosyada Uğurluel’in FETÖ ile fiili ve organik bağ içerisinde bulunduğu anlatılıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz