Tabiat parkı yangınında son durum ne?

Tabiat parkı yangınında son durum ne?
NotHaber

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Isparta’daki Yazılı Kanyon Tabiat Parkı'nda çıkan orman yangınını havadan inceledi. Yangınla ilgili akşam saatlerinde iyi bir netice alacaklarını düşündüğünü söyledi.

Türkiye’de devam eden orman yangınlarına bir yenisi daha eklendi. Isparta’daki Yazılı Kanyon Tabiat Parkı'nda dün çıkan yangına söndürme ekipleri hemen müdahale etti. Bölgeyi havadan inceledikten sonra yangın hakkında detaylı bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Yangına 6 helikopter, 35 arazöz, 42 itfaiye, 4 ikmal aracı, 41 iş makinesi, 9 su tankeri, 273 personelle hem Orman Genel Müdürlüğümüz hem de kamu kurumları, belediyelerin ekipleriyle müdahale edildi” dedi.

ORMAN YANGINI KÖYLERE SIÇRADI 15 HANE ZARAR GÖRDÜ

Orman yangını hakkında detaylı bilgi veren Bakan Pakdemirli, “Çandır tarafı biraz kontrol altında, Karamusalar, Şeyhler, Senirler köyleri ile Yıldız ve Bayduş mahallerinde hala devam ediyor. Zarar gören 15 hanemiz var. Bölgede hem telef olan hayvanlar hem de tarım arazileriyle ilgili tespitler hızlı bir şekilde yapılacak. Yaralar en kısa sürede sarılacak. Devletin buna gücü yeter” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Ayrıca yangın söndürme çalışmaları esnasında devlet kurumlarının vatandaşıyla iş birliği içinde olduğunu hatırlatan Pakdemirli, başta Orman Teşkilatı olmak üzere tüm ekiplere ve söndürme ekiplerine destekte bulunan, sürekli su, gıda sağlayan vatandaşlara teşekkür etti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz