Şuşa Beyannamesi’nde öne çıkan başlıklar!

Şuşa Beyannamesi’nde öne çıkan başlıklar!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev arasında imzalanan "Şuşa Beyannamesi"yle iki ülke her alanda iş birliğine hazır olacak.

NATO Zirvesi sonrasında Azerbaycan’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ayağının tozuyla Azerbaycan’a gitti. Burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte tarihi bir anlaşmaya imza attı. Şuşa Beyannamesi adını taşıyan anlaşmaya göre Türkiye ve Azerbaycan askeri, siyasi, ekonomik ve sosyal alanda işbirliği yapacak.

SALDIRI ANINDA ACİL DESTEK

Beyannamenin öne çıkan maddelerinden biri de iki ülkeden herhangi birine yapılan saldırıda ortak tedbirlerin alınması. Saldırının bertaraf edilmesi için her türlü savunma ihtiyacı karşılanacak. Ayrıca Silahlı Kuvvetlerin güç ve yönetim birimlerinin koordineli faaliyeti sağlanacak.

TEKNOLOJİ İŞ BİRLİĞİ DE GÜNDEMDE

Bunun yanı sıra SİHA gibi modern teknolojilere dayalı silah ve mühimmatlar konusunda da yakın iş birliği yapılacak. Özellikle Karabağ savaşında başat rol oynayan SİHA’lar konusunda derin ilişkiler geliştirilecek. Beyanname ile birlikte iki ülke tek millet şiarı daha da güçlenmiş olarak tarihe geçti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz