Suriyeli ailenin 3 çocuğu yanarak can verdi!

Suriyeli ailenin 3 çocuğu yanarak can verdi!
NotHaber

Konya’da Suriyeli bir ailenin evinde çıkan yangında 3 minik yavru yanarak can verdi.

Kağıt toplayıcılığı yapan bir babanın üç evladı çıkan Yangında yanarak can verdi. Konya’da Suriyeli bir ailenin kaldığı iki katlı evin üst katında akşam saatlerinde yangın çıktı. Selçuklu ilçesine bağlı Hocacihan Mahallesi’ndeki yangını gören komşular hemen itfaiyeye haber verdi. Yangın sırasında evin alt katında oturan anne Kader ile baba Cihat el-İsmail kendi imkanlarıyla evde dışarı çıktı.

KARDEŞLER İKİZDİ

Yangında, 4 yaşındaki ikiz çocuklar Ayşe ve Fatma ile 2 yaşındaki kardeşleri Nuran el-İsmail can verdi. Küçük Nuran, yangın nedeniyle çöken çatının enkazı altında kaldı. İtfaiye cansız yavrunu bedenini güçlükle çıkardı. Çocukların cesetleri Konya Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Anne ve baba o anları gözyaşlarıyla izledi.

YANGINI İLK ÖNCE KOMŞULAR FARKETTİ

Olayın görgü tanığı Suriyeli bir genç evden yükselen dumanları görür görmez yardıma koştuklarını söyledi. Çocukların üst katta uyuduktan sonra, baba ve annenin eve misafirliğe gelen amcalarıyla alt katta vakit geçirdiğini ifade eden genç, "Anne ve babanın üst katta çıkan yangından ilk başta haberleri olmamış. Komşular haber etmiş. Daha sonra dışarıya çıkarak yardım istemişler." diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz