Süleyman Soylu: TOMA’lar orman yangınlarında kullanılıyor!

Süleyman Soylu: TOMA’lar orman yangınlarında kullanılıyor!
NotHaber

Sosyal mecralarda ve bazı siyasiler tarafından dillendirilen ‘Polisin TOMA'sı vatandaş gösteri yaparken su sıkıyor da orman yangınında neden kullanılmıyor?’ sorusuna İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Marmaris’te Orman Yangınlarına yönelik bilgi verdi. Sosyal mecralarda ve bazı siyasiler tarafından sıkça sorulan ‘Polisin TOMA'sı vatandaş gösteri yaparken su sıkıyor da orman yangınında neden kullanılmıyor?’ sorusuna yanıt veren Süleyman Soylu, “Yangın, yerleşim yerlerine inmeye başladığı andan itibaren TOMA devreye girdi. Antalya'daki yangında bunu ilk gün gördük. TOMA dediğiniz araç ormanın içine giremez ki! Ağır hareketli bir araçtır. TOMA, yerleşim yerlerine yangının sıçramaması için itfaiye ve diğer araçlara takviye amaçlıdır. Onlarca TOMA orman yangınlarında kullanılıyor. Bu tartışmanın anlamı ne? Bir yangından bu tartışmayı mı çıkarabiliyoruz?" dedi.

SÜLEYMAN SOYLU: JANDARMA HELİKOPTERLERİNİN SU ALMA SEPETİ YOKTU, BULDUK!

Diğer bir tartışma olan "Jandarmanın helikopterleri yardım ediyor mu?" konusuyla ilgili detaylı bir açıklama yapan Soylu, “Jandarma Helikopterlerinin teknik cihazı yoktu. Daha önce bizdeki 5 su alma sepetini Orman Bakanlığına vermiştik. Yangının boyutu büyüyünce hepimiz gayret gösterdik. Türkiye'de su alma sepeti yok. Birçok ülkeden bulmaya çalıştık. Şu ana kadar da 4 tane bulduk. Yine bir başka ülkeden 3 tane daha bulduk. Onların teknik cihazlarını da bir vesileyle arkadaşlarımız 24 saattir çalışıyorlar acaba bunu nasıl yapabiliriz diye. Elimizdeki bütün imkanları sevk etmeye çalışıyoruz. Bütün her şeyi ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu tartışmalar, söylemler neyi ifade eder, ben bunu anlayabiliyor değilim" şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz