Süleyman Soylu: PKK’nın kaynaklarını kuruttuk!

Süleyman Soylu: PKK’nın kaynaklarını kuruttuk!
NotHaber

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz’dan bu yana PKK’ya yönelik operasyonlara değinerek “PKK’nın kaynaklarını kuruttuk” dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Manisa'da uzman erbaş komando temel kursu mezuniyet törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin terörle mücadele çalışmalarına ilişkin çarpıcı rakamlar verdi. Bakan Soylu, 2021 yılı içinde 97 PKK, 3 DEAŞ ve 1 de aşırı sol terör örgütü eylemini kimsenin canı yanmadan engellediklerini açıkladı. 15 Temmuz sonrasında FETÖ'ye dönük 135 bin 916 operasyon, 312 bin 121 gözaltı gerçekleştirdiklerini, bin 523 DEAŞ'lıyı da etkisiz hale getirdiklerini ifade etti.

BEŞ YILDA 6 BİN 286 PKK'LI ETKİSİ HALE GETİRİLDİ

15 Temmuz'dan sonra İçişleri Bakanlığı bünyesinde PKK terör örgütüne yönelik, şehirde ve kırsalda tam 476 bin 116 adet terör operasyonu yapıldığını belirten Soylu “Sadece bu yıl PKK'ya ya yönelik 70 bin 471 operasyon yaptık. Yine 15 Temmuz'dan bugüne kadar tam yurt içinde 6 bin 286 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdik" diye konuştu.

“İNLERİNE GİRİLDİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bunların inlerine gireceksiniz" talimatını hatırlatan Soylu, 15 Temmuz'dan bugüne kadar dağlarda 7 bin 276 tane sığınağın teröristlerin başına yıkıldığını ifade etti. Yine 15 Temmuz’dan bugüne ikna yoluyla 932 örgüt elemanının teslim olduğunu, kendiliğinden teslim olanlarla bu sayının 1634'e ulaştığını aktaran Soylu, "Eskiden bu hain PKK'ya yılda 5 binin üzerinde eleman katılırdı. Bunların etrafını öyle bir sardık ki, hareket kabiliyetlerini öyle daralttık ki, boğazlarına öyle bir sarıldık ki geçen yıl sadece 53 kişi, bu yıl da şu ana kadar ikisi Almanya, ikisi Belçika, biri İsveç'ten olmak üzere yurt dışından 5, Türkiye'den de sadece 19 kişi katılabildi. Kuruttuk PKK'nın kaynaklarını, kuruttuk" diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz