Sözde şeyhin "cinsel istismar" cezasına itiraz!

Sözde şeyhin "cinsel istismar" cezasına itiraz!
NotHaber

Sakarya'da 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Uşşaki Tarikatı'nın sözde şeyhi Eyüp Fatih Şağban, 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Savcılık cezaya itiraz ederek İstinaf'a taşıdı.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde kız çocuğuna Cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve bir tarikatın sözde lideri olduğu belirtilen Eyüp Fatih Şağban'ı, "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Eyüp Fatih Şağban tutuklu bulunduğu cezaevinden, mağdurun ailesi ise bulundukları ilden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

SUÇLARAMALARI KABUL ETMEDİ

Söz alan mağdurun annesi ve babası, şikayetlerinin devam ettiğini belirtirken, müşteki avukatları da sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

Söz verilen sanık Şağban, suçlamaları ve iddiaları kabul etmedi. Sanık avukatları da müvekkillerinin beraatini ve tahliyesini talep etti.

Kararını açıklayan heyet, "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdığı sanık Şağban'ın, "çocuğa karşı kişiyi cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma" suçundan beraatine ve tutukluluk halinin devamına hükmetti.

DAVA İSTİNAF'A TAŞINIYOR

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, kararın ardından verilen cezayı yetersiz bularak karara itiraz etti. Başsavcılık, İstinaf Mahkemesine başvuruda bulundu.

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan, bir çocuğun cinsel istismarcıya karşı sesini çıkardığını söyledi.

Sanığın 10 yıl 5 ay hapis cezası almasına ilişkin Özkan, "Çocuklar vatandır diye çıktığımız bu yolda bu cezayı yeterli bulmuyoruz. Bu davanın peşinde olacağız." dedi.

Derneğin avukatı Mine Rana Kahramanoğlu da kararın hukukçuları memnun etmediğini, sürecin takipçisi olacaklarını kaydetti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz