Soylu'dan siyasi cinayet iddialarına yorum: Bu bir FETÖ taktiği

Soylu'dan siyasi cinayet iddialarına yorum: Bu bir FETÖ taktiği

İçişleri Bakanı Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Siyasi cinayetler işlenebileceği" açıklamasını "Böyle  bir istihbarat yok. Bu bir FETÖ taktiğidir" şeklinde yorumladı.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Siyasi cinayetler' tartışması hakkında açıklamalarda bulundu.

"ARKADAŞLARA SORDUM, YOK DEDİLER"

Ankara'da Trafik Birim Amirleri Toplantısı’na katılan Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada iddialarla ilgili olarak ""Ben İçişleri Bakanıyım, sordum, 'Arkadaşlar böyle bir siyasi cinayet, bahsedildiği gibi toplumu kaosa sürüklemek üzere siyasi cinayet istihbaratı var mı?', yok. Milli İstihbarat Teşkilatımıza soralım, sorduk, böyle bir bilgi yok." açıklamasını yaptı.

"Bu FETÖ taktiğidir, açık" diyen Bakan Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: "Onlarla çok kol kola girerseniz, onların hamiliğini kabul ederseniz geleceğiniz durum da budur. Bakan Yardımcımı dört seslendirenden bir tanesi olan bir siyasi partinin genel başkan yardımcısını gazeteye verdiği röportajdan sonra arattırdım. Nezaketli şekilde aradı, 'Devlette görev yaptınız, eğer böyle bir şey söylüyorsanız, bilginiz, belgeniz söz konusudur. Müsaade ederseniz, terörden, istihbarattan arkadaşlarımız yanınıza gelsinler, bilgilerinizi alsınlar, hemen harekete geçelim.' dedi. 'Ben Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yaptığı değerlendirmeden hareket ettim, etrafımdaki konuşmalardan hareket ettim.' denildi."

BAŞSAVCILIK EL ATTI

İddia CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirilmişti. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın sözleri belli çevreleri cesaretlendiriyor" diyerek siyasi cinayetler işlenebileceğini öne sürmüştü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Kılıçdaroğlu'nun iddiaları ile ilgili resen soruşturma başlatmıştı

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz