Soylu’dan orman yangınları tepkisi: İki selfie çeken yangını söndürdüm sanıyor!

Soylu’dan orman yangınları tepkisi: İki selfie çeken yangını söndürdüm sanıyor!
NotHaber

İki selfie çektirenin yangını söndürdüğünü zannettiğine dikkat çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Sosyal medyada yüzde 90'ı yalandır. İşi olan insanları yangını söndürmeye çalışıyor, işi olmayan insanlar dedikodu yapıyor” dedi.

Muğla’da üç bakan orman yangınlarının seyrini yakından takip ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu üçlü bir basın toplantısı düzenledi.

“SOSYAL MEDYADA YÜZDE 90'I YALANDIR”

Bakan Süleyman Soylu, Sosyal medyada orman yangınlarıyla ilgili yorumları eleştirerek “Sosyal medyada herkes elinden geleni ardına koymuyor. Sosyal medyada yüzde 90'ı yalandır. İşi olan insanları yangını söndürmeye çalışıyor, işi olmayan insanlar dedikodu yapıyor. Ormanlık alanlarda gezip Selfie çekmeyin. Arkadaşlarımızın moralini bozuyor. Araya nifak sokup milletin çalışma güdüsünü aşağıya almayalım” dedi.

SÜLEYMAN SOYLU: ORMAN YANGININDAN SİYASİ RANT SAĞLAMAK SAPKIN BİR DÜŞÜNCEDİR

Bir milletvekilinin sosyal medya paylaşımını gündeme getiren Soylu “Ormancılarımız ateşin üzerine giden insanlar. Hepimizin ciğerleri yanıyor, doğru. Bir ağaç büyütmek için çaba sarfeden ormancıların bedenleri yanıyor. Bir veklin paylaşımını gördüm, üzüldüm. 'Geldim bir ormancı görmedim.' Göremezsin tabi, ateşin içinde ormancı. Dün 13 ormancı Antalya'da yangının ortasından alındı, kahramanlarımız kurtuldu dedik. Buradan rant sağlarım düşüncesi sapkın bir düşüncedir. İki selfie çekmekle sanki yangın söndürülüyor. Buradan herkese siyasi parti gözetmeksizin söylüyorum, herkesin bu konuda kahramanlarımızın morallerini yükseltmek görevimizdir” şeklinde konuştu.

SOYLU’DAN CHP LİDERİNE ORMAN YANGINI ELEŞTİRİSİ: YANLIŞ YAPIYORSUNUZ!

Soylu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun orman yangınlarıyla ilgili tavrını eleştirerek “Sayın Kılıçdaroğlu’ndan istirham ediyorum, eğer siz dönüp bizim, ormanları sadece turizm alanı açmak ve rant için yaktığımızı söylerseniz siz belediyelerinize şunu söylersiniz: ‘Arkadaşlar biraz ağırdan alın.’ Bu yanlış bir şeydir. Ki belediye başkanları böyle bir şey yapmıyor. Genel Başkan 'hadsizler' diyorsunuz. Neyin hadsizliği var burada. Sosyal medyada bu işi körüklemeye çalışan yurtdışından yeni açılmış hesap var. Halkı korkutmak, nefret yaratmak için ortaya koyuyorlar. Gereğini yapıyoruz. Yüzlercesini tespit ettik” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz