Sosyal medya trollerine 5 yıl hapis cezası geliyor!

Sosyal medya trollerine 5 yıl hapis cezası geliyor!
NotHaber

AK Parti Afyon Milletvekili Ali Özkaya, yeni sosyal medya düzenlemesi çerçevesinde yalan haber ve içerik paylaşanlara 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası almasını önerdi.

AK Parti, yeni Sosyal Medya Düzenlemesi için çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın torunu Hamza için yapılan yakışıksız yorumları eleştirdiği konuşmasında değindiği sosyal medya düzenlemesi giderek şekillenmeye başlıyor. AKP Afyon Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanvekili Ali Özkaya, Hürriyet gazetesinden Gizem Karakış’a verdiği demeçte “Sosyal medyada dezenformasyon yapanlara 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ve sosyal medyayı bir süre kullanamama gibi cezalar getirilmeli” önerisini yaptı.

“YENİ SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ SANSÜR ÖZELLİĞİ TAŞIMIYOR”

Özellikle Almanya modelini yakından inceledikleri bilgisini veren Özkaya, yeni düzenlemenin ‘sansür’ niyeti taşımadığını önemle vurgulayarak “Normal hayatta suç olan sosyal medyada da suç fakat sahte hesaplar nedeniyle suçla etkin mücadele yapılamıyor. Bu çözülmeli, herkesin kimliği bilinmeli. Sosyal medyada bir yalan haberi ya da terör suçunu, dezenformasyonu milyonlarca insan duyuyor. Bu yalan haberler geniş kitleleri baskı altına alıyor” diye konuştu.

SOSYAL MEDYA SUÇLARI DÖRT KATEGORİDE ELE ALINACAK

Almanya’nın sosyal medya suçlarını dört başlıkta topladığını belirten Özkaya, “Bunlar ‘terör’, ‘cinsel suçlar ve pornografi’, ‘din ve vicdan özgürlüğüne hakaret’, ‘yalan haber, dezenformasyon ve mezenformasyon. Dezenformasyon, yalanın bilerek yaygınlaştırılması, mezenformasyon ise bilmeden yaygınlaştırılması. Bizde de bu başlıkları göz önüne alarak çalışma yapıyoruz” dedi.

KULLANICILARA HAPİS CEZASI VERİLECEK

Almanya dezenformasyon yapan bir sosyal medya kullanıcısına 1 yıldan 5 yıla kadar suç verildiğini aktaran Özkaya, “Türkiye’nin de bu cezaları mutlaka getirmesi gerekiyor. Ceza Kanunu’nda ifade özgürlüğünü sınırlamayan, kamuya açık sosyal paylaşım ve ifade özgürlüğü alanında bilginin doğru yayılmasını sağlayan bir düzenleme için çalışma yapabiliriz” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz