Sosyal medya ‘otel yapılacak’ diye sallandı bakan onları Allah’a havale etti!

Sosyal medya ‘otel yapılacak’ diye sallandı bakan onları Allah’a havale etti!
NotHaber

Marmaris’teki orman yangını sonrası sosyal medyada ‘otel yapmak için yaktılar’ diye binlerce paylaşım yapıldı, Bakan Pakdemirli paylaşım yapanlara “Allah onları bildiği gibi yapsın” dedi.

Marmaris’te hafta sonu yaşanan orman yangını sonrasında özellikle sosyal medyada ‘otel yapmak için yaktılar’ yönündeki iddialar gündeme gelmişti. Kullanıcılar tarafından binlerce paylaşım yapılmış, yangın üzerinden iktidara yüklenilmişti. Bunun yanı sıra bazı yayın organlarında da iddia dile getirilmiş, bazı sanatçılar da bu konuda şüphe ettiklerini belirten paylaşımlar yapmıştı.

TARIM VE ORMAN BAKANI İDDİAYI REDDETTİ

Marmaris orman yangınının kontrol altına alınması sonrasında bir basın açıklaması yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “‘Gene buraya otel yapacaklar’ gibi söylemler var. Ben bunların hepsini söyleyenleri, şehidimizin olduğu bir günde Allah'a havale ediyorum. Allah onları bildiği gibi yapsın. Vatandaşlarımız merak etmesin, ilk fırsatta bu bölgeye dikim yapacağız” dedi.

YANAN ORMAN ALANLARI ANAYASA GÜVENCESİ ALTINDA

Öte yandan yanan orman alanları Anayasa’nın 169. maddesindeki 'Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir.' ibaresiyle güvence altında bulunuyor. Bunun yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı, yanan bölgelerde ivedilikle ağaçlandırma çalışmaları yapıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz