Sosyal medya fenomeni yüzünden 6 bin lira ceza!

Sosyal medya fenomeni yüzünden 6 bin lira ceza!
NotHaber

Şarküteri dolabına izinsiz girip sıcaklık esprisi yapan bir video çeken sosyal medya fenomeni yüzünden bir işletmeye 6 bin 77 lira para cezası kesildi.

Konya’nın Karatay ilçesinde sosyal medyada sıcak hava esprisi yapmak için izinsiz bir şekilde şarküteri dolabına giren fenomen, işletmeye 6 bin 77 lira para cezası kesilmesine neden oldu.

Olay halk arasında "Kadınlar Pazarı" olarak da bilinen Melike Hatun Çarşısı'ndaki bir şarküteride yaşandı. Dolaba girdiği görüntülere gelen tepkiler üzerine videoyu silen İbrahim B. hakkında, "kamu sağlığını tehlikeye atma" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

“GİRMEMLE ÇIKMAM BİR OLDU”

Öte yandan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Şube Müdürlüğü ekipleri, videonun çekildiği iş yerinde denetim yapıldı. Ekipler, görüntüler nedeniyle işletmeye, “hijyen kurallarına aykırı hareket etmek”ten 6 bin 77 lira idari para cezası uyguladı. İbrahim B. (18) ise dolaptaki ürünlerin ambalajlı olduğunu ileri sürerek, "Çok pişmanın, böyle olacağını bilmiyordum. Girmemle çıkmam bir oldu. Cuma vakti olduğu için kimse de yoktu." dedi.

İŞLETME SAHİBİ “PERİŞAN OLDUK”

İşletme sahibi Vedat Y. de şehir dışında olduğunu, öğle vakti çekilen görüntüleri akşam saatlerinde gördüğüne işaret ederek, "Dükkanın kapısı, kepengi yok. Çarşı içinde bir işletme. Burada çalışan da biri değil. Buralarda video çekip paylaşıyormuş. Arkadaşın sosyal medya fenomenliği bizi perişan etti." diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz