Sonbaharda İstanbul’da gezilecek yerler! Şehrin arka bahçeleri…

Sonbaharda İstanbul’da gezilecek yerler! Şehrin arka bahçeleri…

Sonbaharın gelişiyle birlikte havalar her geçen gün soğumaya devam ediyor. Yaz tatilini değerlendiremeyenler ve yoğun iş temposunun ardından hafta sonu kafa dinlemek isteyenler için derlediğimiz “Sonbahar da İstanbul’da gezilecek yerler” haberiyle megakentin eşsiz doğasına birlikte yolculuğa çıkacağız.

İstanbul’un güneyi metropol, kuzeyi adeta Doğa harikası. Kuzey Ormanlarının eşsiz manzaraları, kent sakinleri tarafından pazar günü mesken tutuluyor. Fakat bu haberimizde sizlere henüz daha İstanbulular tarafından keşfedilmemiş, kentin içinde yer alan doğa harikalarını paylaşacağız. O halde Sonbahar’da İstanbul’da gezilecek yerler turuna çıkalım.

KİLYOS

Kim demiş Kilyos’a sadece yazın gidilir diye? Kilyos baharda ve güneşli kış günlerinde bir başka güzel. Sarıyer ilçesi sınırlarında yer alan Kilyos, Karadeniz kıyısında yer alıyor. Şehrin kuzey yıldızı Kilyos’ta neler yapılabilir?  Özellikle deniz ürünleri restoranlarında karnınızı doyurduktan sonra yeşil doğası ve sahile doğru huzur dolu yürüyüş yapabilirsiniz. şehrin yorucu maratonundan uzak, kafa dinleyebileceğiniz harika bir mekan. Bu metini okurken, aklınızdan geçen sorular arasında “Peki Kilyos’a nasıl gidilir?” sorusu dolaşıyor. Kilyos’a Yenikapı-Hacıosman metro hattının son durağı olan Hacıosman’da indikten sonra otobüs duraklarından 151 numaralı otobüse binerek Kilyos Merkez durağında indiğinizde Kilyos sahile varabilirsiniz.

AĞVA

Şile ilçesinin cazibe merkezlerinden biri olan Ağva, İstanbulların özellikle yazın uğrak noktaları arasında. Sonbahar ‘da eşsiz güzelliğe bürünen Ağva’da, ağaçlar kendini doğanın sarı ve turuncu tonlarına bırakıyor. Ağva, tertemiz havasıyla, bizim kadar şehrin de gözbebeği  bir yer. Ağva’ya geldik gördük, peki Ağva’da neler yapılır?  Yoğun iş temposunun üzerine kafanızı dinlemek istiyorsanız burası tam size göre. Eşsiz doğasında yürüyüş yapabilir ve Göksü nehri üzerinden harika doğa fotoğrafları çekerek, muhteşem anlarınızı ölümsüzleştirebilirsiniz. Şile’nin içinde yer alan küçük bir kasaba olan Ağva’da bisiklet sürmek oldukça keyifli… Peki Ağva’ya nasıl gidilir? Özel otomobille İstanbul Üsküdar’dan Ağva’ya olan yolculuk yaklaşık 2 saat sürüyor. Ayrıca Üsküdar ve Harem’den Ağva’ya düzenli çalışan İETT hatları da mevcut. Otobüslerin yolculuk süresi 3 saat 15 dakikayı bulabiliyor. 139A numaralı (Üsküdar-Ağva) hattını kullanabilirsiniz.

PİRİNÇÇİ KÖYÜ

Eyüpsultan’ın Karadeniz kıyısındaki köylerinden biri olan Pirinnçi, harikülade doğası ve doğal köy ürünleriyle büyük bir beğeni topluyor. Şehirden uzak bir köy ortamı arıyorsanız, kesinlikle burayı beğeneceksiniz. Köy yolunun üzerinden geçen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar adeta köy atmosferini yaşatıyor. Üstelik köye, İETT seferleri gerçekleştiriliyor. 48G Göktürk-Mescidi Selam hattı Pirinççi köyü yolundan geçiyor.

POLONEZKÖY

Yoğun bir iş temposundan sonra doğanın yanı başında keyifli ve güzel bir yemek yemek için bile kaçamak yapabileceğiniz Polonezköy, hafta içi sakin olsa da özellikle hafta sonları İstanbullular mesken tutuyor. Eğer ki küçük bir çocuğa sahipseniz ve onun doğayla birlikte büyümesini istiyorsanız, ev sahipliği yaptığı 3000 hektarlık alanı, yüzlerce bitki çeşidi ve yabani hayvanları ile Polonezköy Tabiat Parkı sizleri bekliyor. Peki Polonezköy’e nasıl gidilir? Polonezköy’e İETT tarafından doğrudan ulaşım bulunmuyor. Fakat 137’no’lu Kavacık-Cumhuriyet Köyü belediye otobüslerini kullanabilirsiniz. Ancak size naçizane tavsiyemiz buraya şahsi arabanızla gelmeniz sizi daha çok mutlu edecektir.

ATATÜRK ARBORETUMU

Atatürk Arboretumu, mevsim geçişlerinde büründüğü renklerle ziyaretçileri adeta büyülüyor. Arboretumu’nun geçmişi Cumhuriyetin 26. yılına kadar uzanıyor. 1949 yılından Prof. Dr. Hayrettin Kayacık tarafından kurulan doğa harikası 2011 yılında ise halkın ziyaretine açılmıştır. Yeni ziyaret edecek kişilerin aklına takılan Atatürk Arboretumu’nda ne yapılır?  Sorusuna yanıt olarak, açık hava müzesi özelliği taşıyan bu ormanda bisiklete binmek ve birşeyler yiyip içmek gibi aktiviteler yasaklanmış durumda. Bu yüzden burada 1 saat kadar keyif dolu yürüyüş gerçekleştirebilirsiniz. Peki Atatürk Arboretumu’na nasıl gidilir?  Toplu taşımayla ise metro kullanarak Hacıosman durağında inip, buradan 42HM numaralı otobüse binerek Bahçeköy’e gidebilirsiniz. Bahçeköy’de inip 450-500 metre kadar yürüyerek Atatürk Arboretumu’na varabilirsiniz.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz